Промовисана 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства

06.06.2024. 12:27
0
ИЗВОР: katera.news

На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је уприличена промоција мастера и дипломираних инжењера машинства поводом обиљежава 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинства.

Промовисана су 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства, а додијељена су и признања најбољим студентима, професорима и асистентима за изузетне резултате у научно-истраживачком раду, као и радницима Факултета за дугогодишњи предан рад.

Слика

Фото: katera.news

Вршилац дужности декана Машинског факултета Саша Продановић истакао је да су се наставници и сарадници на овом факултету потрудили да студентима пренесу праве вриједности, као што су колегијалност, тимски рад, креативност и иновативност.

Он је додао да је потражња привредних субјеката за свршеним студентима Машинског факултета евидентна, као и да да се велики број њих запосли и прије самог дипломирања.

- Тренутно континуирано радимо на повећању интересовања које може бити веће. Ми школујемо најбоље, а све су веће потребе тржиште рада за нашим инжењерима - истакао је Продановић.

Слика

Фото: katera.news

Према његовим ријечима, од 1994. године до данас, на овом факултету око 410 студената је дипломирало на првом циклусу студија, 33 студента су завршила мастер студије, 22 су магистри машинства, а 19 је доктора науке.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић подсјетио је да ове године обиљежавају јубилеј 30 година рада седам чланица, седам факултета ове високообразовне установе, који су са радом почели академске 1994. и 1995. године.

Кулић истиче да је Машински факултет изузетно лијепо организован, те да је поносан како функционише као члан Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Фото: katera.news

Кулић, такође, наглашава да машински инжењери по завршетку факултета врло брзо нађу посао.

- Мислим да у овом тренутку, што се тиче нашег Универзитета, нема нико на бироу од машинских инжењера. Изузетно сложена и софистицирана професија захтијева изузетно ангажовање и велико знање из електротехнике, физике, математике, хемије, биологије. Поносан сам на све њих који данас примају диплому – објаснио је он.

Слика

Фото: katera.news

Борис Савић завршио је први цикус студија на Машинском факултету и тренутно је запослен, а истиче да је захваљујући стручном кадру стекао квалитетно образовање. Он ће, како каже, и даље радити на усавршавању.

Борислав Јовић, мастер машинства, позвао је младе свршене средњошколце да упишу Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

- Машинство је дефицитарно занимање и лако се долази до запослења и отвара се много радних мјеста у привреди – поручио је Јовић који ради као наставник машинске групе предмета у Средњошколском центру „Михаило Петровић Алас“.

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежиће сутра, у 13.00 часова, 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинске струке.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО) Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    13h 46m
    21
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    8h 25m
    1
  • Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
    8h 35m
    0
  • Константин Симић нови предсједник конференције беба у Источној Илиџи (ФОТО)
    2h 14m
    0
  • У изгорјелој кући у Сарајеву пронађена три тијела
    13h 54m
    0