Промовисана 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства

06.06.2024. 12:27
0
ИЗВОР: katera.news

На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је уприличена промоција мастера и дипломираних инжењера машинства поводом обиљежава 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинства.

Промовисана су 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства, а додијељена су и признања најбољим студентима, професорима и асистентима за изузетне резултате у научно-истраживачком раду, као и радницима Факултета за дугогодишњи предан рад.

Слика

Фото: katera.news

Вршилац дужности декана Машинског факултета Саша Продановић истакао је да су се наставници и сарадници на овом факултету потрудили да студентима пренесу праве вриједности, као што су колегијалност, тимски рад, креативност и иновативност.

Он је додао да је потражња привредних субјеката за свршеним студентима Машинског факултета евидентна, као и да да се велики број њих запосли и прије самог дипломирања.

- Тренутно континуирано радимо на повећању интересовања које може бити веће. Ми школујемо најбоље, а све су веће потребе тржиште рада за нашим инжењерима - истакао је Продановић.

Слика

Фото: katera.news

Према његовим ријечима, од 1994. године до данас, на овом факултету око 410 студената је дипломирало на првом циклусу студија, 33 студента су завршила мастер студије, 22 су магистри машинства, а 19 је доктора науке.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић подсјетио је да ове године обиљежавају јубилеј 30 година рада седам чланица, седам факултета ове високообразовне установе, који су са радом почели академске 1994. и 1995. године.

Кулић истиче да је Машински факултет изузетно лијепо организован, те да је поносан како функционише као члан Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Фото: katera.news

Кулић, такође, наглашава да машински инжењери по завршетку факултета врло брзо нађу посао.

- Мислим да у овом тренутку, што се тиче нашег Универзитета, нема нико на бироу од машинских инжењера. Изузетно сложена и софистицирана професија захтијева изузетно ангажовање и велико знање из електротехнике, физике, математике, хемије, биологије. Поносан сам на све њих који данас примају диплому – објаснио је он.

Слика

Фото: katera.news

Борис Савић завршио је први цикус студија на Машинском факултету и тренутно је запослен, а истиче да је захваљујући стручном кадру стекао квалитетно образовање. Он ће, како каже, и даље радити на усавршавању.

Борислав Јовић, мастер машинства, позвао је младе свршене средњошколце да упишу Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

- Машинство је дефицитарно занимање и лако се долази до запослења и отвара се много радних мјеста у привреди – поручио је Јовић који ради као наставник машинске групе предмета у Средњошколском центру „Михаило Петровић Алас“.

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежиће сутра, у 13.00 часова, 30 година постојања и 65 година традиције високошколског образовања у области машинске струке.

Коментари 0
Повезане вијести
На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената
Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету
Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО) Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  19h 6m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  15h 57m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  21h 1m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  19h 48m
  4
 • Пале: Ухапшени осумњичени за изазивање пожара
  20h 36m
  0