Пронађена импровизована лабораторија за узгој опојне дроге у Источној Илиџи

03.07.2020. 14:16
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге, Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе  Источно Сарајево, дана 02.07. 2020. године  у акцији „Плантажа 2020“, на подручју општине Источна   Илиџа у насељу Добриња   пронашли су импровизовану лабораторију за узгој опојне дроге, те идентификовали и лишили слободе осумњичено лице иницијала  С.О. из Кантона Сарајево, повратник у извршењу кривичних дјела.

На основу наредбе надлежног Суда, а уз сагласност  дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је и претрес стана  и других просторија које користи осумњичени С.О. и том приликом  је пронађена импровизована лабораторија за узгој опојне дроге и одређена количина листова суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“.

Након комплетитрања и документовања предмета против наведеног С.О. надлежном ће Тужилаштву бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена призводња и промет оружја или експлозивних материја“.

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево настављају са предузимањем активности усмјерених на сузбијање и расвјетљавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога и недозвољеног узгоја биљака из којих се прерадом може добити опојна дрога.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 2m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    23h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 16m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 16m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 6m
    0