Прослава славе Храма Светог пророка Илије и 116 година постојања

02.08.2024. 13:18
0
ИЗВОР: srna.rs

Црква Светог пророка Илије у Маглају у присуству бројних вјернка прославља Илиндан, славу овог храма и заштитника ове црквене општине.

Свештеник Владимир Кукић рекао је Срни да овај храм прославља 116 година постојања и да је овогодишња посјета вјерника изузетна.

- Свима нам много значи, поготово вјерницима из овог краја који су у расејању а окупљају се на данашњи дан у нашем храму, који чува и баштини традицију маглајског краја - навео је Кукић.

Он је поручио да је радост већа што је ове године освештан иконопис.

Према његовим ријечима кумови ове године су браћа Десимир и Милутин Моћић, са синовима Славишом и Бранимиром.

Маглајска парохија описана је у монографији "На размеђима вијекова - друштвено историјски преглед парохије маглајске 1883-2019", аутора социолога Давора Видаковића, уз коауторство свештеника Владимира Кукића.

Свети Илија је веома поштован светитељ у српском народу и цјелокупном православљу као строг и непоколебљив проповједник хришћанских вриједности.

Овог светитеља у народу још зову и Громовник.

Коментари 0
Повезане вијести
Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија
Од 13. децембра почиње примјена Правилника о забрани пушења у ФБиХ Од 13. децембра почиње примјена Правилника о забрани пушења у ФБиХ
Увођење српског језика у повратничкој општини историјски тренутак Увођење српског језика у повратничкој општини историјски тренутак
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 8m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 50m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 18m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 39m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 48m
    0