Просвјетарима у Рудом затвор због поступања према ученику с аутизмом

07.10.2022. 14:38
3
ИЗВОР: glassrpske.com

Основни Суд у Вишеграду донио је пресуду којом је осам професора Средњошколског центра у Рудом осуђено на по три мјесеца затвора, а педагог и школски директор на шест мјесеци затворске казне, а у пресуди се наводи да су просвјетари криви због несавјесног поступања у служби, чиме је нанесена штета Славку Мршевићу, ученику са аутизмом.

Потврђено је то за "Независне новине", а ова пресуда је, иначе, услиједила након што је укинута ранија пресуда, којом су просвјетари ослобођени кривице.

Основни Суд у Вишеграду донио је у марту 2020. године ослобађајућу пресуду у случају против директора, педагога и осам професора Средњошколског центра Рудо.

Славков отац Ненад Мршевић рекао је тада да су изненађени и дубоко повријеђени пресудом.

Директор Средњошколског центра Рудо Татомир Елез није задовољан због осуђујуће пресуде.

- Ја у то вријеме нисам био директор, тако да нисам ја обухваћен пресудом. Што се тиче пресуде, такво нам је судство. Ја још нисам ништа добио, али мислим да ће ту бити жалба на пресуду. Раније су професори ослобођени, ево у другој нису ослобођени, а исти је судија. То у суштини показује да школство није заштићено. Ту нема непоштовања закона - рекао је Елез за "Независне новине".

Упитан какав је радни статус школског особља након најновије пресуде, Елез потврђује да се ништа не мијења.

- Они остају на послу. Чекамо правоснажну пресуду. Ја се надам да она неће бити осуђујућа. Ако буде, мора се радити у складу са законом - навео је Елез.

Ненад Мршевић, чијем је сину Славку због аутизма ускраћено школовање у Средњошколском центру у Рудом истиче да је задовољан, али је штета која је нанесена његовом сину ненадокнадива.

- Поступак је почео 2017. године, тада је мој син био прва година средње школе. Очекивали смо да ће то бити раније. Задовољни смо, али та пресуда не може ништа помоћи, не можемо вратити вријеме уназад, не можемо Славка вратити да он иде у школу са својим вршњацима. Та штета је ненадокнадива - рекао је Ненад Мршевић за "Независне новине".

С друге стране, како је нагласио, да је данас у Суду било другачије, сигурно би се лоше осјећали.

- Правда је задовољена, пуно нам то значи као породици, а и самом Славку, видјеће он ову објаву и схватити да није он био крив за све оно што се десило. Они су својим незаконитим поступцима довели до тога да се њему ускрати право на школовање - испричао је Славков отац, који додаје да је, његов, данас двадесеттрогодишњи син, сада код куће, те да није завршио средњу школу, иако су се томе годинама надали.

Основни Суд у Вишеграду донио је пресуду којом је осам професора Средњошколског центра у Рудом осуђено на по три мјесеца затвора, а педагог и школски директор на шест мјесеци затворске казне, а у пресуди се наводи да су просвјетари криви због несавјесног поступања у служби, чиме је нанесена штета Славку Мршевићу, ученику са аутизмом.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Nitro 07.10.2022. 21:12
    Malo su govna dobila
  • Generic placeholder image
    Skijaš 07.10.2022. 18:51
    @I treba, molim kontakt telefon od Kredine žene...e mail, šta bilo.
    Hvala unaprijed.
  • Generic placeholder image
    I treba 07.10.2022. 17:19
    Svi koji znaju dotične profesore, posebno neke od njih znaju koliko su loši ljudi, posebno ove koji su politički aktivni poput Krede koji je neprevazidjen u poltronstvu i uvlacenju, mada to je osoba bez ukusa( ko zna ko mu je supruga zna o čemu govorim, a o njenom ,,poštenju'' zna cijela opština,posebno muška populacija 😀). Prodao prijatelje,loš prosvjetni radnik,loš čovjek,kao i ostali koji su unistili živote Slavku i njegovim roditeljima
Повезане вијести
Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани! Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани!
Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима
Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 35m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 31m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 16m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 15m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 27m
    0