Прота Вујачић саслушан у Центру безбједности у Подгорици

12.11.2020. 22:00
0
ИЗВОР: Tanjug

Прота Бранко Вујачић након данашњег саслушања пуштен је из Центра безбједности у Подгорици, саопштила је Митрополија црногорско приморска.

Прота Вујачић је саслушан у својству грађанина због служења митровданске литургије и помена митрополиту Амфилохију у храму Христовог Васкрсења.

Након саслушања прота је рекао да је изјаву дао јер се процјењује да током литургије и помена нису испоштоване противпандемијске мјере НКТ.

- По налогу тужиоца сам пуштен и сада чекамо даљи поступак- рекао је он Радио-Светигори, објављено на порталу МЦП.

Додао је да се, нажалост, наставља овакав однос полиције према Цркви.

- Чули смо недавно и изјаве од највиших државних званичника да је Црква главни кривац за ширење епидемије, тако да то доживљавамо као наставак прогона Цркве од тренутне државне власти и надамо се да ће ускоро престати овакав однос, да долазе мирније и боље вријеме за Цркву и православни народ- поручио је прота Бранко Вујачић.

Синоћ је из истих разлога саслушан и епископ буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило, а ноћ раније и протојереј-ставрофор Далибор Милаковић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    6h 22m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    18h 22m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 56m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 51m
    0
  • Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
    21h 51m
    0