Протест грађана у Зубином Потоку због скрнављења православних светиња

27.09.2024. 13:20
0
ИЗВОР: kosovo-online.com

Више стотина грађана окупило се данас испред полицијске станице у Зубином Потоку како би исказали протест због скрнављења српских православних светиња.

Окупљени носе иконе својих крсних слава, а након молитве коју су одржали испред станице, упутили се у протесну шетњу ка Цркви Свете Тројице гдје ће упалити свијеће.

Протест је организовала неименована група грађана, а у саопштењу које је било достављено локалним медијима наведено је да је разлог протеста "иницидент у атару колашинског села Чешановиће када је дошло до скрнављења црквишта од стране непознатих особа, али и покушаја узурпирања и присвајања Цркве Свете Ане у Перковцу, као и цркве у селу Винарце".

Слика

Фото: kosovo-online.com

Подсјетимо, недавно се саопштењем огласила Епархија рашко-призренска, која је изразила дубоку забринутост и жаљење поводом недавног скрнављења историјског црквишта у Међугори, у области Ибарског Колашина на Косову, које су пријавили мјештани.

Епархија је тада у саопштењу навела да "уништавање икона и видљива оштећења од метака на овом свештеном простору, откривена на празник Рођења Пресвете Богородице, представљају дубоко узнемирујући чин који додатно продубљује бол и неизвесност коју осећа наш народ на Косову и Метохији, посебно у последње време".

Коментари 0
Повезане вијести
Куртијева полиција уселила у зграду отету од српских институција Куртијева полиција уселила у зграду отету од српских институција
Камиони са снимком о злостављању Срба на КиМ крстаре улицама Њујорка (ВИДЕО) Камиони са снимком о злостављању Срба на КиМ крстаре улицама Њујорка (ВИДЕО)
Кфор са тзв. косовском полицијом појачао патроле на сјеверу Кфор са тзв. косовском полицијом појачао патроле на сјеверу
Најчитаније
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    18h 35m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    6h 10m
    0
  • Домаћи посни брускети
    6h 43m
    0
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    4h 9m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    2h 1m
    2