Протест испред КЦУС због одбијања лијечења дјевојчице Надин

02.12.2019. 09:53
0
ИЗВОР: Srpska.info

Протести испред Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) заказани су за данас у 15 часова, а као разлог је наведено одбијање лијечења дјевојчице Надин Смајловић.

Организатор протеста је Удружење “Сарајевска раја”, а предсједник Недим Рамић у изјави за Klix је рекао да позивају све грађане да се окупе испред КЦУС и пошаљу поруку незадовољста на мирним протестима због дјевојчице Надин, али и све друге дјеце.

Родитељи су дјевојчицу Надин измјестили у Турску на властиту одговорност због неопходне терапије, а након повратка у Сарајево никад нису добили одговор с КЦУС да ли су набављени потребни лијекови и да ли ће терапију моћи добити на КЦУС.

Своје незадовољство изразио је и отац дјевојчице Надин Денис Смајловић који је огорчено рекао да његова кћерка нема терапију, као ни адекватно лијечње.

– Нико нас није контактирао. Послали смо дописе према свима, према Влади, Кантону, обдусменима, UNICEF, Љекарској комори и нисмо добили никакву повратну информацију – испричао је Смајловић. КЦУС је првобитно одбио потписати одобрење за измјештање дјевојчице.

Планирано је да протести трају до 16.30.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    17h 19m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    17h 24m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    18h 16m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    18h 30m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 27m
    4