Протести опозиције због поскупљења струје у Српској

21.09.2019. 16:20
0
ИЗВОР: БН

Опозициони тројац народних посланика у петак у Бањалуци организује нове протесте поводом најављеног поскупљења струје за домаћинства.

Народни посланици Јелена Тривић, Драшко Станивуковић и Небојша Вукановић позвали су грађане да заједно кажу доста поскупљењима која постају неиздржива.

- Ово је шесто поскупљење у посљедње вријеме и то заиста постаје неиздрживо. Послије низа поскупљења у Бањалуци, послије поскупљења горива у цијелој држави, сада нам поскупљује и струја и то баш пред зиму - истакао је Станивуковић.

Мирно окупљање грађана планирају у 18 часова у петак, на Тргу Крајине, али, само ако претходно добију дозволу за то.

- Долази зима, трошкови су све већи и један кућни буџет са платама које не расту и ниским пензијама то тешко подноси. Када је премијер Радован Вишковић је најављивао поскупљење струје привредницима, рекао је да струје у домаћинствима неће да поскупи. Ево поскупила је, и то не за неке, него за све јер иде зима - нагласио је Станивуковић.

Станивуковић позива све грађане да се придруже јер, како каже, ако послије овог поскупљења останемо код куће шаљемо поруку да можемо још да трпимо.

Скупља за оне који више троше

Подсјећамо, струја за домаћинста у Републици Српској ускоро ће бити скупља и то по сљедећем принципу: Цијена за потрошњу од 500 до 1.000 киловата биће већа, док ће за потрошњу већа од 1.000 киловата цијена бити тржишна.

Иако је премијер објаснио да ће струја бити скупља само за оне који троше за луксуз, као што је гријење приватних базена, многи грађани су већ у страху, посебно вишечлане породице које увек троше преко 500 киловата.

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Нема поскупљења струје у Српској Нема поскупљења струје у Српској
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 39m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 49m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 41m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 40m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 34m
    0