Први грађанин Србије донирао крвну плазму

13.04.2020. 10:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предраг Ђелевски из Глогоња први је грађанин Србије који је послије оздрављена од новог корона вируса донирао крвну плазму.

Он је за портал 013info.rs рекао да је прије давања крвне плазме био на контроли, након чега је поново радио трећи тест на корону који се ради 21 дан након оздрављења и тек када је и тај тест био негативан договорио је донацију плазме.

Како је рекао, све је потрајало око сат времена током којих је давао крв која је пролазила кроз апарат гдје је плазма из крви одвајана, а затим се враћала у његов крвоток.

-Сви су били изузетно љубазни, а у једном тренутку телефоном ми се јавила и премијерка Ана Брнабић, што ме је пријатно изненадило, и захвалила што сам дошао јер ће се од антитела из крвне плазме правити серуми да помогну оболелима- рекао је он.

Ђелевски се још налази у кућној изолацији, одређено му је 28 дана од изласка из болнице, па је неколико пута због донирања крвне плазме у Београд ишао службеним возилом под пратњом полиције.

За 15 дана биће у прилици да поново да крвну плазму.

-Савјетујем свакоме ко буде могао да учини исто и донира крвну плазму јер тако помаже у оздрављењу других људи, иначе моја порука је и даље да се остане код куће - поштујте мере јер људи од короне умиру- рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 38m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 45m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 27m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 37m
    0