ПУ Источно Сарајево: Због алкохола 25 возача искључено из саобраћаја

21.09.2020. 14:48
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, у циљу побољшања стања у области саобраћаја, реализовали су шесточасовну акцију појачане контроле саобраћаја са акцентом на контролу алкохолисаности возача и том приликом контролисали 154 возача.

У току акције извшршено је 127 алкотестирања учесника у саобраћају од којих је 25 санкционисано због присуства алкохола у организму, а њих пет лишено слободе.

Код највећег броја возача (15) утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг, док су регистрована четири возача која су управљала возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг и један возач са количином алкохола у износу од 0,01 до 0,30 г/кг.

Пет возача лишено је слободе са присуством алкохола у организму преко 1,5 г/кг и  задржани у службеним просторијама до отријежњења.

Санкционисано је 26 возача по другим основама.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво. 

Из ПУ Источно Сарајево апелују на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Санкционисано 55 возача због алкохола Санкционисано 55 возача због алкохола
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 31m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 13m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 46m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 20m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 5m
    3