PU Istočno Sarajevo: Zbog alkohola 25 vozača isključeno iz saobraćaja

21.09.2020. 14:48
0
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, u cilju poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovali su šestočasovnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača i tom prilikom kontrolisali 154 vozača.

U toku akcije izvšršeno je 127 alkotestiranja učesnika u saobraćaju od kojih je 25 sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu, a njih pet lišeno slobode.

Kod najvećeg broja vozača (15) utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 g/kg, dok su registrovana četiri vozača koja su upravljala vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i jedan vozač sa količinom alkohola u iznosu od 0,01 do 0,30 g/kg.

Pet vozača lišeno je slobode sa prisustvom alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg i  zadržani u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Sankcionisano je 26 vozača po drugim osnovama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo. 

Iz PU Istočno Sarajevo apeluju na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Istočna Ilidža: Lice lišeno slobode zbog posjedovanja droge Istočna Ilidža: Lice lišeno slobode zbog posjedovanja droge
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 40m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 35m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 40m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 29m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 38m
    3