Пуштено на слободу лице ухапшено због дјечије порнографије

20.08.2019. 09:59
0
ИЗВОР: Срна

Лице чији су иницијали Д.Т, ухапшено у Теслићу, које се сумњичи да је починио кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом, пуштено је на слободу након криминалистичке обраде, по налогу поступајућег тужиоца.

Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, реализовали су оперативну акцију кодног назива "Инверзија" у оквиру које је слободе лишено лице Д.Т. у Теслићу, саопштено је из МУП-а Српске. 

"Лице се сумњичи да је почнио кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом и он је након криминалистичке обраде, по налогу поступајућег тужиоца, пуштен на слободу", наводи се у саопштењу. 

Из МУП-а истичу да је у оквиру ове истраге, под надзором Оркужног јавног тужилаштва Добој, извршен претрес локације коју користи лице лишено слободе и том приликом пронађено је и одузето више предмета који ће се користити у даљој истрази. 

Срна незванично сазање да је ријеч о Душку Топићу и да би се ово лице могло окарактерисати као истински "предатор", којем су идентификована четири Фејсбук профила које је именовани користио, а на сваком од профила имао је по неколико хиљада пријатеља на којима су као профилне фотографије углавном фотографије дјеце. 

Према незваничним сазнањима Срне, осумњичени се, иако је знао да је ријеч о дјеци узраста 12, 13 година, дописивао са њима, на почетку их испитивајући о свакодневним стварима а касније о њиховом сексуалном животу. 

Такође, сазнаје Срна, питао их је да ли би хтјеле да имају сексуални однос са њим, постављао разна ласцивна питања и слично, а наводио је жртве да се фотографишу без одјеће и да му шаљу фотографије. 

Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки крииналитет МУП-а Републике Српске настављају са примјеном истих или сличних мјера надзора на друштвеним мрежама, а све с циљем спречавања и сузбијања дјечије порнографије. 

"Родитеље малољетне дјеце савјетујемо да буду максимално опрезни приликом кориштења друштвених мрежа, те да на друштвеним мрежама не објављују фотографије дјеце, да не прихватају за пријатеље лица која лично не познају, да не комуницирају са непознатим лицима и не дају своје личне податке, али и податке о другим лицима странцима на интернету. О истом треба да поуче и своју дјецу", наглашава се у саопштењу из МУП-а Српске. 

Из МУП-а указују да се више информација о самој превенцији, али и начину како се могу пријавити одређена кривична дјела висиокотехнолошког криминалитета може наћи на интерент сајту Одјељења за високотехнолошки криминалитет.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена
У Теслићу 300 ловаца ловило вука, успио им побјећи У Теслићу 300 ловаца ловило вука, успио им побјећи
Најчитаније
 • Слана бајадера
  15h 17m
  0
 • Злочин у Варварину
  14h 52m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  7h 54m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  6h 47m
  5
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  8h 8m
  0