Путин: Поштовање жена и мајчинства "безусловна вриједност"

08.03.2023. 09:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски предсједник Владимир Путин честитао је руским женама Међународни дан жена и додао да се поштовање жена и мајчинства у Русији његује као "безусловна вриједност".

Предсједник је додао да је Међународни дан жена у Русији "увијек испуњен посебном топлином и значењем, са најљубазнијим, најрадоснијим и најискренијим осјећањима".

- Поштовање према женама и мајчинству је за нас безусловна вриједност, нешто што преносимо с генерације на генерацију - рекао је Путин у видео-обраћању, снимљеном испред статуе руске царице Катарине Друге Велике у Сенатској палати у Кремљу.

Према његовим ријечима, на данашњи дан сви мамама, бакама, сестрама, супругама, ћеркама и дјевојкама упућују ријечи љубави и дивљења, жељни да обрадују своје најмилије, да их загрле и кажу нешто што можда немају времена да кажу сваки дан усред брзине живота, да поклоне своју љубав, пренесу најфинија осјећања и кажу најискреније ријечи онима који у њих вјерују и чекају их код куће у временима искушења и раздвојености.

Путин је нагласио да многе ствари у животу зависе од "упорног рада и великодушности" жена и похвалио труд који "улажу у бригу о дјеци и у пружању љубави, удобности и хармоније" својим породицама.

Он је рекао да "непоколебљива одговорност" жена, њихова способност да узму у обзир и најситније детаље и све аспекте свог посла, као и да све њихове најбоље квалитете исказане у различитим професијама заслужују посебно признање и поштовање.

- Драге жене, овог новог прољећног дана желим да вам пожелим љубав и међусобно разумијевање са људима које волите и нека вам се врати и нека и вас загрије топлина коју ваша срца тако великодушно пружају - истакао је Путин, пренио је ТАСС.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 54m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 49m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    13h 19m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    12h 28m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    50m
    0