Путин потписао закон о кривичној одговорности за лажне информације о војној акцији

18.03.2023. 12:31
1
ИЗВОР: srna.rs

Руски предсједник Владимир Путин потписао је закон о кривичној одговорности за дискредитацију и ширење лажних вијести о свим учесницима руске војне операције у Украјини, без обзира на њихов статус.

Према новом закону, за ово дјело може бити изречена казна до 15 година затвора и новчана казна до пет милиона рубаља /64.950 долара/, наводи се на званичном порталу о правним информацијама.

Амандмани пооштравају казну за дискредитацију распоређивања руских оружаних снага у иностранству, која је раније износила до пет година затвора.

Осим одговорности за дискредитовање добровољаца, измјенама се повећава казна за таква дјела на седам година затвора, пренио је "Спутњик".

Унијете су измјене у члан о лажним вијестима о руским оружаним снагама, којима се казна за таква дјела проширује и на добровољце. Максимална казна према овом члану је 15 година затвора.

Путин је потписао и закон о казнама до милион рубаља за ширење упутстава о недозвољеној производњи муниције за ватрено оружје у медијима или на интернету, као и за јавне акције с циљем дискредитације помоћи коју добровољци пружају руским оружаним снагама.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Petar 19.03.2023. 15:16
    Nemoj prepisivati od Dodika
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 24m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 30m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 57m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 39m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 49m
    0