Путин поводом Богојављења заронио у ледену воду

19.01.2021. 18:30
0
ИЗВОР: Катера

Руски предсједник Владимир Путин још једном je показао да се не боји ледене воде. Крстећи се, три пута је заронио у базен у облику крста, окружен снијегом на -20 степени Целзијуса, обиљежавајући празник Богојављење.

Званични Кремљ је објавио да "слави један од највећих хришћанских догађаја - крштење Исусово".

Сваке године, 19. јануара, десетине хиљада православних вјерника широм Русије обиљежавају Богојављење потапајући се у базенима или ријекама.

Иако је ритуал постао популаран међу руским политичарима, па чак и страним дипломатама, православна црква је рекла да тај догађај заправо није канонска традиција и одбацила га је као помодарство.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    16h 25m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    16h 30m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    17h 22m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    17h 36m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    10h 58m
    0