Putin povodom Bogojavljenja zaronio u ledenu vodu

19.01.2021. 18:30
0
IZVOR: Katera

Ruski predsjednik Vladimir Putin još jednom je pokazao da se ne boji ledene vode. Krsteći se, tri puta je zaronio u bazen u obliku krsta, okružen snijegom na -20 stepeni Celzijusa, obilježavajući praznik Bogojavljenje.

Zvanični Kremlj je objavio da "slavi jedan od najvećih hrišćanskih događaja - krštenje Isusovo".

Svake godine, 19. januara, desetine hiljada pravoslavnih vjernika širom Rusije obilježavaju Bogojavljenje potapajući se u bazenima ili rijekama.

Iako je ritual postao popularan među ruskim političarima, pa čak i stranim diplomatama, pravoslavna crkva je rekla da taj događaj zapravo nije kanonska tradicija i odbacila ga je kao pomodarstvo.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    2h 3m
    5
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    15h 33m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    13h 53m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    14h 33m
    0
  • Jeziva saobraćajna nezgoda kod Prijedora
    13h 34m
    0