Putinova godišnja konferencija, novinare dezinfikuju česticama srebra

23.12.2021. 11:19
0
IZVOR: Tanjug

Novinari koji će danas prisustvovati godišnjoj konferenciji za novinare ruskog predsjednika Vladimira Putina, biće poprskani srebrnim česticama na ulazu u mjesto održavanja događaja, izjavila je portparolka Odjeljenja za predsjedničku imovinu Elena Krilova.

- Pripremajući se za konferenciju za novinare, naši stručnjaci su posebno posvetili pažnju sanitarnim zahtjevima - izjavila je Krilova za TV kanal "Rusija-24".

Prema njenim riječima, na mjestu održavanja događaja je postavljen jedinstven uređaj "koji će prskati srebrne čestice na sve novinare koji stižu na konferenciju za novinare".

- To je potpuno bezbjedno i rekla bih da je čak i dobro za vaše zdravlje - istakla je Krilova.

Pored toga, sve stolice su postavljene na udaljenosti od jedan i po metar, a svi novinari će na ulazu dobiti maske za lice.

Postavljena su i sredstva za dezinfekciju ruku.

Za razliku od prethodne godine, obraćanje neće biti u online formatu, već će novinari Putinu moći direktno da postavljaju pitanja.

U izložbeno-trgovačkom centru Manjež, gdje se održava konferencija, okupiće se ukupno 500 novinara.

Ruski predsjednik će se, na današnjoj konferenciji, tradicionalno zadržati na svim pitanjima koja izazivaju zabrinutost kod ruskih građana, a razgovor sa novinarima će vjerovatno biti usredsređen na vitalne društvene probleme, poput pandemije kovida-19, glavne infrastrukturne projekte i međunarodne politike, piše ruski list "Izvijestija".

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    2h 57m
    0
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    21h 36m
    9
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    22h 8m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    17h 19m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    22h 17m
    0