Радници и син власника меснице ухапшени због талачке кризе у Рудом

16.06.2023. 17:26
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полицијска управa Фоча саопштила је, након окончања драме у Рудом да је ухапсила три лица којима се на терет ставља да су починили кривично дјело противправно лишење слободе.

-  Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су око 13.45 часова у мјесту Плане, општина Рудо лишили  слободе три лица иницијала А. М, Б. Д. и Н. О. На лицу мјеста су у току увиђајне радње као и претреси на више локација које врше полицијски службеници Полицијске управе Фоча, који се предузимају ради  документовања кривичних дјела противправно лишење слободе  и спречавање службеног лица у вршењу службене радње - наводи се у саопштењу.

Како је "Гласу Српске" потврђено,  полиција је ухапсила сина власника меснице М. А. те раднике Д. Б. и О. Н.

Ова драма окончана је након шест часова, а како сазнаје "Глас Српске" В. А. који је јутрос и изазвао драму за сада терете за противправно лишење слободе  и спречавање службеног лица, односно судских полицајаца у вршењу службене радње.

Све је почело јутрос када су судски полицајци дошли у поменуту клаоницу како би привели В. А. ради одвођења на рочиште на суд у Вишеграду. Након  су ушли у посјед, односно у круг клаонице, он им је из исте почео пријетити уз ријечи да је у капију пустио струју.

Након тога је побјегао кроз задњи дио објекта, те се својим возилом удаљио у правцу Вишеграда гдје отишао на суд, након чега је и ухапшен.

Међутим, радници судске полиције остали су у простору клаонице и њима радници, међу којима су и била два власникова сина нису омогућили да напусте простор клаонице.

- Било је ту више радника који нису жељели да искључе струју из капије и пусте судске полицајце. Они су говорили да чекају да им се јави В. А. и каже да то учине - рекао је наш извор.

Драма је окончана у поподневним часовима и судски полицајци Републике Српске су пуштени из круга меснице и клаонице.

Коментари 0
Повезане вијести
Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани! Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани!
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО) Затворена једина банка у Рудом, грађани огорчени (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    49m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 11m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 26m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 19m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 25m
    1