Radnici i sin vlasnika mesnice uhapšeni zbog talačke krize u Rudom

16.06.2023. 17:26
0
IZVOR: glassrpske.com

Policijska uprava Foča saopštila je, nakon okončanja drame u Rudom da je uhapsila tri lica kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

-  Policijski službenici Policijske uprave Foča su oko 13.45 časova u mjestu Plane, opština Rudo lišili  slobode tri lica inicijala A. M, B. D. i N. O. Na licu mjesta su u toku uviđajne radnje kao i pretresi na više lokacija koje vrše policijski službenici Policijske uprave Foča, koji se preduzimaju radi  dokumentovanja krivičnih djela protivpravno lišenje slobode  i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje - navodi se u saopštenju.

Kako je "Glasu Srpske" potvrđeno,  policija je uhapsila sina vlasnika mesnice M. A. te radnike D. B. i O. N.

Ova drama okončana je nakon šest časova, a kako saznaje "Glas Srpske" V. A. koji je jutros i izazvao dramu za sada terete za protivpravno lišenje slobode  i sprečavanje službenog lica, odnosno sudskih policajaca u vršenju službene radnje.

Sve je počelo jutros kada su sudski policajci došli u pomenutu klaonicu kako bi priveli V. A. radi odvođenja na ročište na sud u Višegradu. Nakon  su ušli u posjed, odnosno u krug klaonice, on im je iz iste počeo prijetiti uz riječi da je u kapiju pustio struju.

Nakon toga je pobjegao kroz zadnji dio objekta, te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhapšen.

Međutim, radnici sudske policije ostali su u prostoru klaonice i njima radnici, među kojima su i bila dva vlasnikova sina nisu omogućili da napuste prostor klaonice.

- Bilo je tu više radnika koji nisu željeli da isključe struju iz kapije i puste sudske policajce. Oni su govorili da čekaju da im se javi V. A. i kaže da to učine - rekao je naš izvor.

Drama je okončana u popodnevnim časovima i sudski policajci Republike Srpske su pušteni iz kruga mesnice i klaonice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika
Aktivan humanitarni broj 1412 za malog Vukašina – Budimo humani! Aktivan humanitarni broj 1412 za malog Vukašina – Budimo humani!
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
Najčitanije
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    21h 47m
    0
  • Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 40m
    0
  • Policajac godinama prosjacima uzimao novac
    22h 25m
    1
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    9h 23m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    11h 10m
    0