Радницима Градске управе подијелили 10.000 фотокопија личних карата да гласају за Додика?

11.09.2020. 20:29
2
ИЗВОР: direktno.rs

Субота и недјеља су обично нерадни дани када је у питању државна и градска администрација. Зато је дјеловало доста чудно што се прије десетак дана, у суботу и недјељу, 29. и 30. августа, у згради градске управе (бивша зграда Инекса) окупио велики број запослених. Од стране градских челника позвани су сви који су запослени у посљедњих седам година, али и велики број оних који су радили у граду пре доласка СНС-а на власт, за које је процијењено да су на правој страни.

Запосленима је од стране две женске особе, које су се представиле да су ту испред канцеларије Републике Српске у Београду, подијељено 10.000 фотокопија личних карата грађана и формулари које су били обавезни да попуне. О чему се заправо радило?

15. новембра су локални избори у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској. По изборном закону грађанима Босне који на дан гласања нису у држави, је омогућено да гласају поштом. Да би то право искористили били су дужни да до 1. септембра попуне формулар који се налази на сајту изборне комисије, напишу адресу на којој се тренутно налазе, потпишу формулар и пошаљу га надлежном органу за спровођење избора. На основу тога добијају гласачки листић на адресу коју су пријавили и гласају поштом.

СликаСлика

Власт у Републици Српској је у овом начину гласања видјела шансу за добијање гласова оних који на изборима неће учествовати. Помоћ у овој, наравно незаконитој радњи, стигла је од њихових партнера из Београда. Копиране су личне карте грађана неколико градова Републике Српске, и дате запосленима у градској уппави да попуне формуларе, напишу адресе које су им дате и потпишу се што сличније потпису који се налази на личној карти. Пошто је у питању велики број формулара, самим тим и потписа, ангажован је и велики број подобних запослених.

Један од оних који су били укључени у овај подухват за Директно.рс је рекао:

- Радили смо два дана без престанка. Дали су нам и адресе на којима људи чије смо копије личних карата добили сада наводно живе. Приметила сам да је на неким адресама било и по десет пријављених.

На питање зашто се не пријави као заштићен свједок и исприча све ово јавно, саговорница је питала:

- А ко ће то да ме заштити?

Слика

Није тешко погодити ко ће бити заокружен на овим гласачким листићима, нити ко стоји иза овог покушаја фалсификовања резултата на предстојећим изборима. 

Оно што је посебно интересантно је да су само недјељу дана послије ове активности Бањалуку посјетили предсједник Скупштине града Никола Никодијевић и замјеник градоначелника Горан Весић. Посјета ко посјета, рекли би неки.

Оно што је било занимљиво да је овај београдски двојац, без обзира на низак ниво делегације (градоначелник Радојичић није путовао у Бањалуку ) примио и први човјек Републике Српске Милорад Додик. Истина у ресторану, али то не мијења ствари. Да ли и какве везе има ова посјета са акцијом организованом прије десет дана није познато. Али да се ствари чудно поклапају свима је јасно.

Вучићев режим је изузетно обучен за фалсификовање изборне воље грађана. Изгледа да су сви "знам како" одлучили да извезу и на сусједне државе. А реално, треба вратити услугу за оних хиљаде и хиљаде грађана Републике Срске који су организовано, аутобусима, довезени 21. јуна како би гласали на изборима у Србији. Што би народ рекао - руку руке мије.

Али и тај исти народ каже и да крчаг иде на воду док се не разбије. Овај наш само што није пукао на дјелиће. А кад се то деси биће и заштићених свједока који ће и те како жељети да свједоче о томе у чему су и сами учествовали.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Marko 12.09.2020. 00:43
    Ja mislim da prvo treba ove tvrdnje dokazati. A ne da pise svako sta mu pada na pamet zavisno od toga u kojoj je stranci. Ova sadašnja opozicija je takođe bila na vlasti, pa se nešto ne sjećam da je bilo boljitka.
  • Generic placeholder image
    Gastroskopija 11.09.2020. 22:53
    Mislio sam da je razlog svakodnevne kiseline koja me gusi neki od vise vrsta cireva. Ispostavilo da ste to vi i takvi kao vi. Vise niste ni vrijedni sazaljenja koliko ste dokučili dno.
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 22m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 55m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 21m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 34m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 3m
    4