Радујковић тврди: Нисмо побјегли из Клинике за инфективне болести

27.03.2020. 20:23
0
ИЗВОР: BN

Поједини медији јуче су објавили да су мајка и син изведени из СЦ „Никола Тесла“ у Бањалуци, због нарушавања јавног реда мира уз полицијски надзор.

Драгана Радујковић каже да је све почело њеним негодовањем што у дому нема топле воде и гријања. Након што је и њен син стигао у студентски дом, није желио да остану у таквим условима. Радујковићева каже да је тачно да је њен син запријетио полицији да ће скочити са петог спрата, али да није тачна информација како је преговарачки тим долазио у просторије дома да би смирио ситуацију, већ да су на позив полиције сами напустили дом. 

- Нама је речено да ћемо бити премјештени из центра „Никола Тесла“, бићемо премјештени на заразно. Да ћемо бити премјештени на инфективно и ми смо се спустили доље. Они су нама тамо махнули, да смо ми ти који требају изаћи. Ја сам фино вратила кључ - каже за БН ТВ Драгана Радујковић.

Јутрос је објављена вијест да су наведена лица синоћ побјегла са Клинике за инфективне болести након чега је против њих поднесено више кривичних пријава. Драгана Радујковић демантовала је и те наводе. 

- Чекали смо дуго до прегледа. Прегледали су нас. Онда су нам рекли да сачекамо да нам ураде брис. Ми смо чекали брис да се уради. Е онда су нам рекли да чекамо да виде шта ће са нама. И чекај, а све напољу. Напољу. Од 6 сати до 9, навече смо чекали испред Инфективне клинике. И онда долази докторица, носи нам као отпусну листу, шта ли је већ, и каже: „ Е сад идете тамо гдје ће вам баш бити фино. Гдје идемо? Видјећете.“ -

Након тога Радујковићи су одведени на Клинику за плућне болести, гдје су требали бити смјештени током ноћи. Међутим, тамо их нико није сачекао нити их је примио у клинику, па су, како каже, одлучили једноставно отићи кући, иако их је портир који се ту налазио упозорио да то не чине.

- Нисмо бјежали. Фино сам рекла портиру, ми одлазимо. Као не можете. Могу, сад могу. Чекам горе, чекам овдје, смрзавам се. Ја морам ићи, јер ми није добро. Полиција је дошла брзо иза нас. Можда за неких 20 минута кад смо ми стигли. Рекли су да не излазимо из куће. Сваких сат времена су блицали, да изађемо да се покажемо да смо ту. Тако је до јутра, а јутрос стоје испред, ми унутра и то је то - каже Радујковићева.

Проблем са гријањем и топлом водом у Студентском центру ускоро ће бити ријешен, увјерава министар здравља Ален Шеранић.

- Проблем са гријањем је због тога што је Студентски дом након што су студенти отишли био искључен са гријања. Треба мало времена да се тај простор цијели загрије и ја молим за разумијевање и људе који су тамо. Иста ствар је била и са топлом водом, јер су системи повезани, али ће то све апсолутно профункционисати - каже Ален Шеранић.

Додаје да не оправдава поступак ових пацијената и поручује да нико не смије угрозити грађане, због чега је и донесена мјера овакве врсте карантина.

- Када су у питању појединачни случајеви који се јављају медијима и који вјероватно желе да укажу на себе или на неки свој проблем по питању вируса корона, да ли скретање пажње или било шта друго, ја молим медије да када су у питању ови случајеви преузму одговорност у својим извјештавањима, да не подржавају оваква понашања јер их ми засигурно нећемо толерисати - додаје министар Шеранић.

Он наглашава да ситуација вјероватно јесте тешка за појединце, али да епидемиолошка ситуација у Републици Српској захтијева ангажовања комплетне заједнице, како би проблем био успјешно превазиђен.

Међутим, јављају се и други пацијенти који су потврђени као кластер 4, а који тврде да нису третирани на прави начин од стране епидемиолошке службе и да неки од њих још нису тестирани иако су се уредно пријавили по повратку из иностранства.

Ален Шеранић поручује да је то ствар Хигијенско-епидемиолошких служби у тим мјестима.

Коментари 0
Повезане вијести
Радујковићи раде шта стигну да прехране петоро дјеце и не жале се Радујковићи раде шта стигну да прехране петоро дјеце и не жале се
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 31m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 22m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 9m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 35m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 17m
    0