Radujković tvrdi: Nismo pobjegli iz Klinike za infektivne bolesti

27.03.2020. 20:23
0
IZVOR: BN

Pojedini mediji juče su objavili da su majka i sin izvedeni iz SC „Nikola Tesla“ u Banjaluci, zbog narušavanja javnog reda mira uz policijski nadzor.

Dragana Radujković kaže da je sve počelo njenim negodovanjem što u domu nema tople vode i grijanja. Nakon što je i njen sin stigao u studentski dom, nije želio da ostanu u takvim uslovima. Radujkovićeva kaže da je tačno da je njen sin zaprijetio policiji da će skočiti sa petog sprata, ali da nije tačna informacija kako je pregovarački tim dolazio u prostorije doma da bi smirio situaciju, već da su na poziv policije sami napustili dom. 

- Nama je rečeno da ćemo biti premješteni iz centra „Nikola Tesla“, bićemo premješteni na zarazno. Da ćemo biti premješteni na infektivno i mi smo se spustili dolje. Oni su nama tamo mahnuli, da smo mi ti koji trebaju izaći. Ja sam fino vratila ključ - kaže za BN TV Dragana Radujković.

Jutros je objavljena vijest da su navedena lica sinoć pobjegla sa Klinike za infektivne bolesti nakon čega je protiv njih podneseno više krivičnih prijava. Dragana Radujković demantovala je i te navode. 

- Čekali smo dugo do pregleda. Pregledali su nas. Onda su nam rekli da sačekamo da nam urade bris. Mi smo čekali bris da se uradi. E onda su nam rekli da čekamo da vide šta će sa nama. I čekaj, a sve napolju. Napolju. Od 6 sati do 9, naveče smo čekali ispred Infektivne klinike. I onda dolazi doktorica, nosi nam kao otpusnu listu, šta li je već, i kaže: „ E sad idete tamo gdje će vam baš biti fino. Gdje idemo? Vidjećete.“ -

Nakon toga Radujkovići su odvedeni na Kliniku za plućne bolesti, gdje su trebali biti smješteni tokom noći. Međutim, tamo ih niko nije sačekao niti ih je primio u kliniku, pa su, kako kaže, odlučili jednostavno otići kući, iako ih je portir koji se tu nalazio upozorio da to ne čine.

- Nismo bježali. Fino sam rekla portiru, mi odlazimo. Kao ne možete. Mogu, sad mogu. Čekam gore, čekam ovdje, smrzavam se. Ja moram ići, jer mi nije dobro. Policija je došla brzo iza nas. Možda za nekih 20 minuta kad smo mi stigli. Rekli su da ne izlazimo iz kuće. Svakih sat vremena su blicali, da izađemo da se pokažemo da smo tu. Tako je do jutra, a jutros stoje ispred, mi unutra i to je to - kaže Radujkovićeva.

Problem sa grijanjem i toplom vodom u Studentskom centru uskoro će biti riješen, uvjerava ministar zdravlja Alen Šeranić.

- Problem sa grijanjem je zbog toga što je Studentski dom nakon što su studenti otišli bio isključen sa grijanja. Treba malo vremena da se taj prostor cijeli zagrije i ja molim za razumijevanje i ljude koji su tamo. Ista stvar je bila i sa toplom vodom, jer su sistemi povezani, ali će to sve apsolutno profunkcionisati - kaže Alen Šeranić.

Dodaje da ne opravdava postupak ovih pacijenata i poručuje da niko ne smije ugroziti građane, zbog čega je i donesena mjera ovakve vrste karantina.

- Kada su u pitanju pojedinačni slučajevi koji se javljaju medijima i koji vjerovatno žele da ukažu na sebe ili na neki svoj problem po pitanju virusa korona, da li skretanje pažnje ili bilo šta drugo, ja molim medije da kada su u pitanju ovi slučajevi preuzmu odgovornost u svojim izvještavanjima, da ne podržavaju ovakva ponašanja jer ih mi zasigurno nećemo tolerisati - dodaje ministar Šeranić.

On naglašava da situacija vjerovatno jeste teška za pojedince, ali da epidemiološka situacija u Republici Srpskoj zahtijeva angažovanja kompletne zajednice, kako bi problem bio uspješno prevaziđen.

Međutim, javljaju se i drugi pacijenti koji su potvrđeni kao klaster 4, a koji tvrde da nisu tretirani na pravi način od strane epidemiološke službe i da neki od njih još nisu testirani iako su se uredno prijavili po povratku iz inostranstva.

Alen Šeranić poručuje da je to stvar Higijensko-epidemioloških službi u tim mjestima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Radujkovići rade šta stignu da prehrane petoro djece i ne žale se Radujkovići rade šta stignu da prehrane petoro djece i ne žale se
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 44m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 39m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 44m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 33m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 42m
    3