РАИС: Отворен јавни позив за додјелу средстава за подршку пољопривреди

16.12.2020. 12:42
0
ИЗВОР: Катера

Градска развојна агенција Источно Сарајево саопштила је да је отворен јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу. Овај јавни позив је трећи по реду објављен у оквиру пројекта Европска унија "ЕU for agri".

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, обрти/предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса;  узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију  подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинансирање износи минимално 20%.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Више о позиву можете погледати на РАИС-овој интернет страници, ОВДЈЕ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра почиње пробни попис пољопривреде у Српској и ФБих Сутра почиње пробни попис пољопривреде у Српској и ФБих
Општина Источна Илиџа расписује јавни позив за суфинансирање породица са четворо и више дјеце Општина Источна Илиџа расписује јавни позив за суфинансирање породица са четворо и више дјеце
Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање трошкова боравка у вртићима Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање трошкова боравка у вртићима
Најчитаније
 • Преминуо Веселин Пукета
  4h 44m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  5h 48m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  21h 3m
  0
 • Рецепт за посну сарму
  7h 32m
  1
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  21h 22m
  1