Рампа на Јахорини онемогућава пролаз грађанима до имања

12.08.2021. 11:30
1
ИЗВОР: rtvbn.com

На Јахорини, одмах на дијелу гдје завршава туристички дио и почиње макадамска цеста, постављена је рампа која онемогућава пролаз аутомобилима. Осим рампе, ту дежура и чувар, тврди читалац портала БН.

Он даље наводи да да бисте дошли на Јахорину морате претходно мејлом контактирати ОЦ Јахорина и доставити им извод из катастра који доказује да сте власник неке од парцела на Јахорини.

- Тако смо остављени на милост и немилост ОЦ Јахорина, да нам доставе одобрење за пролазак - наводи се у допису читаоца и додаје да је покушао пронаћи образложење ове праксе на страницама ОЦ Јахорина и Општине Трново, али није нашао ништа.

- Не знам из којег разлога ово раде и по којем основу, али је у сваком случају ово дискриминација према грађанима, јер спречава слободу кретања на јавним површинама, али и према власницима земљишта на Јахорини, јер их ставља у положај да се боре за пролазак до својих парцела - стоји у допису са фотографијама, које су достављене БН-у.

У допису се такође наводи да ОЦ Јахорина у склопу своје љетне понуде има и вожњу квадовима, а интересантно је да се ти квадови возе по приватним парцелама и да нико из ОЦ Јахорина за то није тражио одобрење власника земљишта, које је, како се наоди, избраздано деструктивном вожњом квадовима.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Pale 12.08.2021. 22:34
  Ovo sve gubi smisao. Gore kauboji vladaju,opstinari ne smiju progovoriti.
Повезане вијести
Уставни суд БиХ поништио Руфијеву куповину 56 дунума на Јахорини Уставни суд БиХ поништио Руфијеву куповину 56 дунума на Јахорини
Хаос на Јахорини: Бетонира се 20 хектара земљишта Хаос на Јахорини: Бетонира се 20 хектара земљишта
ОЦ „Јахорина“ креће у докапитализацију од 29 милиона КМ ОЦ „Јахорина“ креће у докапитализацију од 29 милиона КМ
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  18h 5m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  22h 47m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  16h 47m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  17h 0m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  14h 47m
  0