Рампа на Јахорини онемогућава пролаз грађанима до имања

12.08.2021. 11:30
1
ИЗВОР: rtvbn.com

На Јахорини, одмах на дијелу гдје завршава туристички дио и почиње макадамска цеста, постављена је рампа која онемогућава пролаз аутомобилима. Осим рампе, ту дежура и чувар, тврди читалац портала БН.

Он даље наводи да да бисте дошли на Јахорину морате претходно мејлом контактирати ОЦ Јахорина и доставити им извод из катастра који доказује да сте власник неке од парцела на Јахорини.

- Тако смо остављени на милост и немилост ОЦ Јахорина, да нам доставе одобрење за пролазак - наводи се у допису читаоца и додаје да је покушао пронаћи образложење ове праксе на страницама ОЦ Јахорина и Општине Трново, али није нашао ништа.

- Не знам из којег разлога ово раде и по којем основу, али је у сваком случају ово дискриминација према грађанима, јер спречава слободу кретања на јавним површинама, али и према власницима земљишта на Јахорини, јер их ставља у положај да се боре за пролазак до својих парцела - стоји у допису са фотографијама, које су достављене БН-у.

У допису се такође наводи да ОЦ Јахорина у склопу своје љетне понуде има и вожњу квадовима, а интересантно је да се ти квадови возе по приватним парцелама и да нико из ОЦ Јахорина за то није тражио одобрење власника земљишта, које је, како се наоди, избраздано деструктивном вожњом квадовима.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 12.08.2021. 22:34
    Ovo sve gubi smisao. Gore kauboji vladaju,opstinari ne smiju progovoriti.
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 30m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 53m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 26m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 23m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 14m
    0