Рампа на Јахорини онемогућава пролаз грађанима до имања

12.08.2021. 11:30
1
ИЗВОР: rtvbn.com

На Јахорини, одмах на дијелу гдје завршава туристички дио и почиње макадамска цеста, постављена је рампа која онемогућава пролаз аутомобилима. Осим рампе, ту дежура и чувар, тврди читалац портала БН.

Он даље наводи да да бисте дошли на Јахорину морате претходно мејлом контактирати ОЦ Јахорина и доставити им извод из катастра који доказује да сте власник неке од парцела на Јахорини.

- Тако смо остављени на милост и немилост ОЦ Јахорина, да нам доставе одобрење за пролазак - наводи се у допису читаоца и додаје да је покушао пронаћи образложење ове праксе на страницама ОЦ Јахорина и Општине Трново, али није нашао ништа.

- Не знам из којег разлога ово раде и по којем основу, али је у сваком случају ово дискриминација према грађанима, јер спречава слободу кретања на јавним површинама, али и према власницима земљишта на Јахорини, јер их ставља у положај да се боре за пролазак до својих парцела - стоји у допису са фотографијама, које су достављене БН-у.

У допису се такође наводи да ОЦ Јахорина у склопу своје љетне понуде има и вожњу квадовима, а интересантно је да се ти квадови возе по приватним парцелама и да нико из ОЦ Јахорина за то није тражио одобрење власника земљишта, које је, како се наоди, избраздано деструктивном вожњом квадовима.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 12.08.2021. 22:34
    Ovo sve gubi smisao. Gore kauboji vladaju,opstinari ne smiju progovoriti.
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 6m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    13h 58m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 49m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 34m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 35m
    0