Rampa na Jahorini onemogućava prolaz građanima do imanja

12.08.2021. 11:30
1
IZVOR: rtvbn.com

Na Jahorini, odmah na dijelu gdje završava turistički dio i počinje makadamska cesta, postavljena je rampa koja onemogućava prolaz automobilima. Osim rampe, tu dežura i čuvar, tvrdi čitalac portala BN.

On dalje navodi da da biste došli na Jahorinu morate prethodno mejlom kontaktirati OC Jahorina i dostaviti im izvod iz katastra koji dokazuje da ste vlasnik neke od parcela na Jahorini.

- Tako smo ostavljeni na milost i nemilost OC Jahorina, da nam dostave odobrenje za prolazak - navodi se u dopisu čitaoca i dodaje da je pokušao pronaći obrazloženje ove prakse na stranicama OC Jahorina i Opštine Trnovo, ali nije našao ništa.

- Ne znam iz kojeg razloga ovo rade i po kojem osnovu, ali je u svakom slučaju ovo diskriminacija prema građanima, jer sprečava slobodu kretanja na javnim površinama, ali i prema vlasnicima zemljišta na Jahorini, jer ih stavlja u položaj da se bore za prolazak do svojih parcela - stoji u dopisu sa fotografijama, koje su dostavljene BN-u.

U dopisu se takođe navodi da OC Jahorina u sklopu svoje ljetne ponude ima i vožnju kvadovima, a interesantno je da se ti kvadovi voze po privatnim parcelama i da niko iz OC Jahorina za to nije tražio odobrenje vlasnika zemljišta, koje je, kako se naodi, izbrazdano destruktivnom vožnjom kvadovima.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 12.08.2021. 22:34
    Ovo sve gubi smisao. Gore kauboji vladaju,opstinari ne smiju progovoriti.
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    20h 34m
    14
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 29m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    7h 34m
    0
  • Preminula Vera Grgić
    2h 45m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    7h 38m
    2