Рањени отац и син на Космету

13.09.2022. 08:18
0
ИЗВОР: rts.rs

Оца и сина, Сашу и Немању Митровића ножем је напао Албанац у Бабином Мосту код Обилића и нанио им тешке тјелесне повреде, али животно нису угрожени.

Напад се догодио синоћ на улици, испред њихове куће, када се, према ријечима Саше Митровића, окупило неколико млађих Албанаца из истог села, сачекавши његовог сина Немању да изађе из дворишта.

Немања је убоден у предјелу врата. Иста особа потом посјекла и његовог оца Сашу Митровића, који је кренуо да удаљи нападача.

Митровићима је указана љекарска помоћ у болници у Приштини, гдје су им ушивене ране и констатоване друге повреде.

У болници у Приштини испитани су по налогу дежурног тужиоца, а према незваничноим сазнањима полиција је ухапсила два Албанца, међу којима је и нападач. Одређен им је пртивор од 48 сати.

Митровићи су током ноћи пребачени у болницу у Косовској Митровици, гдје су задржани ради праћења њиховог здравственог стања.

Саша Митровић је испричао да је неколико албанских младића дошло испред врата њиховог дворишта и најприје гађало његовог сина пикавцем.

- Позвао ме је Немања телефоном и рекао ми да дођем јер ће ови да направе неку глупост. Није прошло пет шест секунди он је већ добио убод. Нисам ни видио. Прискочио сам да их одвојим, међутим, он је и мене. Тек сам касније примијетио да и ја имам посјекотину - испричао је Саша.

Навео је да су током јучерашњег дана, неколико сати прије напада, добили пријетње од исте особе.

- Позвао сам му оца и рекао да његов син пријети мом дјетету. Отац је дошао код нас и пренио нам да не бринемо и да неће ништа да се догоди. Почео је мрак и ето њих поново. И није то први пут - испричао је Саша Митровић.

Његовог млађег сина напале су исте особе за Ускрс у Бабином Мосту. Тада је одустао од тужбе, након обећања родитеља нападача да више неће да се понови, а и због комшијских односа са том албанском породицом.

Са истом групом албанских младића имали су проблем и други српски житељи Бабиног Моста. Сматрају да се због некажњавања нападача, напади на њих понављају.

Немања има 18 година и најстарије је од четворо дјеце Митровића. Њихова мајка Милена каже да је синоћњи напад оно чега су се највише плашили.

- Раније није било неких тежих посљедица и прелазили смо преко тога. Овога пута је исход могао да буде фаталан. Немања има тежу рану и сматрам да је ово стварно крај - рекла је Милена Митровић.

Доктор Љубиша Милошевић, дежурни хирург на клиничком одјељењу у Косовској Митровици утврдио је током прегледа да су ране начињене ножем и да се ради о тешким повредама, с обзиром да је Немањи пробијена плеура.

Коментари 0
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке... Страшна прича из Грачанице: НАТО нам је убио дјецу - умјесто имена остале три тачке...
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 12m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 55m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 12m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 10m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 46m
    0