Ранка Мишић : Надам се да ће социјалисти предложити минималац од 550 КМ

11.12.2019. 09:26
0
ИЗВОР: Srpska.info

Искрено се надам да ће у Социјалистичкој партији разумјети обичне људе онако како би требало то да разумију лијево орјентисане странке и да ће Влади РС предложити да најнижа плата у Српској буде 550 КМ.

Ово је коментар предсједнице Савеза сидниката РС Ранке Мишић на одлуку Главног одбора СП на основу које ће од Владе РС затражити да законски минималац у Српској од наредне године буде 525 КМ и да недјеља буде нерадан дан.

– Сви који прате рад Савеза синдиката РС знају да су иницијативе о повећању најниже плата и нерадне недјеље наше, односно Савеза синдиката, и ми на томе дуго радимо. Занимљиво је да су чланови Владе РС на сједницама Економско-социјалног савјета, а обојица су из СП (Петар Ђокић и Душко Милуновић), након што смо ми изнијели чињенице које су необориве о томе да најнижа плата треба да буде 550 КМ, рекли да је њихов лични став да плата буде 500 КМ. Затим на органима њихове странке одлучују да предложе минималац од 525 КМ – објашњава Мишићева за Српскаинфо.

Социјални партнери, представници Савеза сидниката РС, послодаваца и Владе, из два покушаја нису на сједници Економско-социјалног свајета успјели да договоре износ најниже плате. Зато ће одлуку о томе да донесе Влада. Премијер РС Радован Вишковић већ је рекао да зна колика ће она бити, али да је некоректно то сада открити.

Коментари 0
Повезане вијести
Пад производње и раст минималца подијелили отказе Пад производње и раст минималца подијелили отказе
Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне
Бањалучанину плата скоро милион марака Бањалучанину плата скоро милион марака
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 36m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 28m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 19m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 4m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 11m
    4