Ранка Мишић : Надам се да ће социјалисти предложити минималац од 550 КМ

11.12.2019. 09:26
0
ИЗВОР: Srpska.info

Искрено се надам да ће у Социјалистичкој партији разумјети обичне људе онако како би требало то да разумију лијево орјентисане странке и да ће Влади РС предложити да најнижа плата у Српској буде 550 КМ.

Ово је коментар предсједнице Савеза сидниката РС Ранке Мишић на одлуку Главног одбора СП на основу које ће од Владе РС затражити да законски минималац у Српској од наредне године буде 525 КМ и да недјеља буде нерадан дан.

– Сви који прате рад Савеза синдиката РС знају да су иницијативе о повећању најниже плата и нерадне недјеље наше, односно Савеза синдиката, и ми на томе дуго радимо. Занимљиво је да су чланови Владе РС на сједницама Економско-социјалног савјета, а обојица су из СП (Петар Ђокић и Душко Милуновић), након што смо ми изнијели чињенице које су необориве о томе да најнижа плата треба да буде 550 КМ, рекли да је њихов лични став да плата буде 500 КМ. Затим на органима њихове странке одлучују да предложе минималац од 525 КМ – објашњава Мишићева за Српскаинфо.

Социјални партнери, представници Савеза сидниката РС, послодаваца и Владе, из два покушаја нису на сједници Економско-социјалног свајета успјели да договоре износ најниже плате. Зато ће одлуку о томе да донесе Влада. Премијер РС Радован Вишковић већ је рекао да зна колика ће она бити, али да је некоректно то сада открити.

Коментари 0
Повезане вијести
Да ли је реално да у Српској плата 2026. буде 1.000 евра? Да ли је реално да у Српској плата 2026. буде 1.000 евра?
Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
Пад производње и раст минималца подијелили отказе Пад производње и раст минималца подијелили отказе
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 35m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 21m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 42m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 25m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 30m
  18