Разбијени врата и прозори на згради Скупштине, обратио се Вучић

24.12.2023. 21:41
1
ИЗВОР: Танјуг/ srna.rs

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) на позив представника коалиције направили су вечерас прстен око зграде Скупштине града и окупили се испред улаза гдjе су разбијали улазна врата и прозоре на згради.

Они су направили прстен око Скупштине града након обраћања једног од лидера СПН Мирослава Алексића који је позвао окупљене пред РИК-ом на вечерашњем протесту да окруже ту зграду.

Лидери опозиције су дошли до Скупштине града, где су наишли на закључана врата која су покушали да провале. 

У првим редовима испред улаза у неуспјешном покушају да уђу били су Александар Јовановић, Владимир Обрадовић, Срђан Миливојевић, Небојша Леновић...

Окупљени су моткама разбијали стакло на улазним вратима, а претходно су заједно са лидерима коалиције покушали да пробију у зграду.

Полиција је реаговала тако што је на њих прскала бибер-спреј. 

Демонстранти бацају и јаја на зграду Скупштине града и скандирају "Не дамо побједу".

Представници коалиције СПН кажу да желе да се обрате  из скупштине града да би објаснили како је дошло до, како тврде, крађе избора.

Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да представници и присталице коалиције "Србија против насиља" покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

- Желим да вам кажем да не бринете, грађани Србије. Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току - рекао је Вучић у обраћању грађанима из Предсједништва Србије.

Истакао је да им ништа од тога неће поћи за руком.

- А да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом не повредимо некога од случајних демонстраната - рекао је Вучић.

Позив учесницима протеста да се уздрже од насиља

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије позвало је све учеснике вечерашњег протеста у Београду и организаторе тог скупа испред листе "Србија против насиља" да поштују законе, не нарушавају јавни ред и мир и да се уздрже од насилних покушаја уласка у зграду Скупштине града Београда и у остале штићене објекте.

- Напомињемо да је насилни упад у штићени објекат подлеже кривичној одговорности и свако ко покуша да насилно упадне у институције биће процесуирани у складу са законом – поручили су.

Из МУП-а су навели да предузимају све мјере и радње из своје надлежности, те да ће сачувати јавни ред и мир и безбједност свих грађана, као и њихове и имовине Србије.

- Подсећамо да су представници МУП-а 16. децембра, на састанку са представницима листе `Србија против насиља` упозорили да имају сазнања да су планирани организовани скупови као и насилни упади у институције, а представници листе су гарантовали да до таквих инцидената неће доћи - напоменули су из МУП-а Србије.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nikola 31.12.2023. 10:59
    Čista laz .Ovi ljudi protestvuju zato sto su pokradeni izbori .Nasilje je kreirala BIA koja je ubacila svoje ljude da rade sve ovo .Vučić je prodao Kosovo i okrenuce ledja i Srpskoj Republici ako to njegovi nalogodavci sa zapada budu tražili .Vučić je najveća podvala Srpskom narodu .Živi bili pa videli .A Dodik za rad svog opstanka je njegova podguzna muha.
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 8m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 3m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 57m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 25m
    0