Razbijeni vrata i prozori na zgradi Skupštine, obratio se Vučić

24.12.2023. 21:41
1
IZVOR: Tanjug/ srna.rs

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) na poziv predstavnika koalicije napravili su večeras prsten oko zgrade Skupštine grada i okupili se ispred ulaza gdje su razbijali ulazna vrata i prozore na zgradi.

Oni su napravili prsten oko Skupštine grada nakon obraćanja jednog od lidera SPN Miroslava Aleksića koji je pozvao okupljene pred RIK-om na večerašnjem protestu da okruže tu zgradu.

Lideri opozicije su došli do Skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale. 

U prvim redovima ispred ulaza u neuspješnom pokušaju da uđu bili su Aleksandar Jovanović, Vladimir Obradović, Srđan Milivojević, Nebojša Lenović...

Okupljeni su motkama razbijali staklo na ulaznim vratima, a prethodno su zajedno sa liderima koalicije pokušali da probiju u zgradu.

Policija je reagovala tako što je na njih prskala biber-sprej. 

Demonstranti bacaju i jaja na zgradu Skupštine grada i skandiraju "Ne damo pobjedu".

Predstavnici koalicije SPN kažu da žele da se obrate  iz skupštine grada da bi objasnili kako je došlo do, kako tvrde, krađe izbora.

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predstavnici i pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" pokušavaju nasilno da zauzmu Skupštinu grada Beograda i poručio građanima da ne brinu, jer se nikakva revolucija ne dešava.

- Želim da vam kažem da ne brinete, građani Srbije. Iako su scene dramatične, jer mi volimo svoju zemlju, volimo svoj grad, nismo navikli na to da nam neko lomi prozore, da nam neko ruši našu kuću. Da ne brinete, zato što nikakva revolucija nije u toku - rekao je Vučić u obraćanju građanima iz Predsjedništva Srbije.

Istakao je da im ništa od toga neće poći za rukom.

- A da se mi trudimo da blagom reakcijom, mirnom reakcijom ne povredimo nekoga od slučajnih demonstranata - rekao je Vučić.

Poziv učesnicima protesta da se uzdrže od nasilja

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije pozvalo je sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu i organizatore tog skupa ispred liste "Srbija protiv nasilja" da poštuju zakone, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda i u ostale štićene objekte.

- Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom – poručili su.

Iz MUP-a su naveli da preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da će sačuvati javni red i mir i bezbjednost svih građana, kao i njihove i imovine Srbije.

- Podsećamo da su predstavnici MUP-a 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste `Srbija protiv nasilja` upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste su garantovali da do takvih incidenata neće doći - napomenuli su iz MUP-a Srbije.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nikola 31.12.2023. 10:59
    Čista laz .Ovi ljudi protestvuju zato sto su pokradeni izbori .Nasilje je kreirala BIA koja je ubacila svoje ljude da rade sve ovo .Vučić je prodao Kosovo i okrenuce ledja i Srpskoj Republici ako to njegovi nalogodavci sa zapada budu tražili .Vučić je najveća podvala Srpskom narodu .Živi bili pa videli .A Dodik za rad svog opstanka je njegova podguzna muha.
Povezane vijesti
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem Izabrana nova Vlada Srbije na čelu sa Vučevićem
Najčitanije
  • Fond PIO: Pravo na ponovno određivanje penzije
    10h 39m
    0
  • Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
    13h 26m
    0
  • Pjesma koja spaja Sarajevo i Jasenovac
    9h 16m
    1
  • Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
    10h 34m
    0
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    13h 12m
    0