Републички штаб за ванредне ситуације позвао на убрзање процеса имунизације

08.07.2021. 19:45
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 91. сједницу, телефонским путем, на којој је донио Закључак о потреби за убрзањем процеса вакцинације против ковида 19 у Републици Српској.

Штаб је прихватио Информацију о потреби за убрзањем процеса вакцинације против ковида 19 у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације задужује све јавне здравствене установе да ставе своје капацитете у функцију процеса вакцинације против ковида 19 у Републици Српској.

Данашњим закључком, Републички штаб за ванредне ситуације задужује домове здравља да од 12. јула 2021. године вакцинацију грађана против ковида 19 организују у периоду од 9 до 19 часова радним даном, а суботом у периоду од 9 до 15 часова.

Републички штаб за ванредне ситуације задужује болнице и Универзитетски клинички центар Републике Српске да обезбиједе минимално два тима (у саставу доктор медицине и медицински техничар) за потребе вакцинације у сарадњи са домом здравља, гдје недостају људски ресурси.

Такође, Републички штаб за ванредне ситуације задужује Завод за медицину рада и спорта Републике Српске да организује вакцинацију радника у привредним субјектима у Републици Српској.

Према овом закључку, Републички штаб за ванредне ситуације задужује Институт за јавно здравство Републике Српске да редовно обезбјеђује, прати и у случају потребе прераспоређује вакцине и вакцинални потрошни материјал за потребе домова здравља.

Републички штаб за ванредне ситуације задужује Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, да у сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске и Републичком управом за инспекцијске послове Републике Српске формира тимове за супервизију процеса вакцинације.

Данашњим закључком, Републички штаб за ванредне ситуације задужује јединице локалне самоуправе да у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске обезбиједе потребне или недостајуће административно-техничке логистичке предуслове за обављање процеса вакцинације.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Haha 08.07.2021. 23:22
    Ovi nam i usi zavrcu.
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 49m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 18m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 0m
    0