Ресорно министарство додјељује подстицаје за инвестиционе пројекте у привреди

25.03.2022. 10:48
1
ИЗВОР: Srna

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас јавни позив за додјелу подстицаја привредним субјектима за директна улагања у овој години у укупном износу од 12 милиона КМ с циљем подршке реализацији инвестиционих пројеката.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, односно набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година, те развој и иновацију које реализују привредни субјекти, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Српске.

Средства су намјењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из области индустрије текстила, одјеће и обуће, индустријске прераде дрвета /прерада дрвета и производа од дрвета и производња намјештаја/, металне и електро индустрија, индустрије гуме и пластике, папирне и графичке индустрија, производње хемикалија и хемијских производа, производње основних фармацеутских производа и фармацеутских препарата, индустрије грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Од укупног износа расположивих средстава, најмање 25 одсто средстава одобрава се и додјељује привредним субјектима који запошљавају до 50 радника или који су остварили пословни приход у прошлој години до три милиона КМ.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Пријаве са потребном документацијом шаљу се поштом на адресу Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске 1, 78 000 Бањалука.

Додатне информације могу се добити на телефон 051/338-376, а сви заинтересовани привредни субјекти се за додатна питања могу обратити и путем мејла javni.poziv@mpp.vladars.net.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  VanSistema 25.03.2022. 14:01
  Hoće li ovo Igor ili kum dobiti jos neki podsticaj od naroda?
Повезане вијести
Земљотрес код Омарске, осјетио се и у Бањалуци Земљотрес код Омарске, осјетио се и у Бањалуци
Ауто-школе у проблемима, гориво све скупље и све мање кандидата Ауто-школе у проблемима, гориво све скупље и све мање кандидата
Први сусрети планинара Републике Српске од 8. до 10. јула Први сусрети планинара Републике Српске од 8. до 10. јула
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  11h 48m
  0
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  8h 50m
  1
 • Нестао Неђо Цвијетиновић
  1h 52m
  0
 • Конференција беба у Рогатици – Павле Бојат предсједник (ФОТО)
  3h 26m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  11h 6m
  0