Resorno ministarstvo dodjeljuje podsticaje za investicione projekte u privredi

25.03.2022. 10:48
1
IZVOR: Srna

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu podsticaja privrednim subjektima za direktna ulaganja u ovoj godini u ukupnom iznosu od 12 miliona KM s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Sredstva su namjenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti industrije tekstila, odjeće i obuće, industrijske prerade drveta /prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja/, metalne i elektro industrija, industrije gume i plastike, papirne i grafičke industrija, proizvodnje hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrije građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa raspoloživih sredstava, najmanje 25 odsto sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u prošloj godini do tri miliona KM.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom šalju se poštom na adresu Ministarstvo privrede i preduzetništva, Trg Republike Srpske 1, 78 000 Banjaluka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla javni.poziv@mpp.vladars.net.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  VanSistema 25.03.2022. 14:01
  Hoće li ovo Igor ili kum dobiti jos neki podsticaj od naroda?
Povezane vijesti
U Srpskoj rođeno 18 beba U Srpskoj rođeno 18 beba
Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad
Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  22h 54m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  22h 59m
  1
 • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
  23h 51m
  0
 • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
  17h 2m
  4
 • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
  17h 27m
  0