Ристић вицешампионка Балкана, Готовац и Бојанић бронзани

23.09.2024. 21:55
0
ИЗВОР: katera.news

Џију-џицу клуб Славија са отвореног првенству Балкана у румунском Питештију враћа се са 10 медаља – једном златном, четири сребрне и пет бронзаних.

- Након трећег дана настављен је стопостотан учинак Славија са који су са 7 такмичара освојили чак 7 медаља – поручили су из клуба.

На четвртом и посљедњем такмичарском дану прва је наступила Катарина Ристић у категорији У18 -52 кг.

- У првом колу, Катарина је побиједила Италијанку Донду Мартину резултатом 50:0. У другом колу савладала је такмичарку из Грчке, Нтелилаи Ливиан, резултатом 23:7. У финалу се борила против такмичарке из Немачке, али је изгубила резултатом 50:0, чиме је постала вицешампионка Балкана – навели су из клуба.

Послије Катарине, на борилиште је изашао Урош Бојанић у категорији У18 -77 кг.

Он је у првом колу савладао Италијана Добринова Георгија резултатом 15:6. У другом колу Урош је победио домаћина Балканског првенства, Александру Адриан, актуелног кадетског првака свијета, резултатом 18:14. Трећа борба била је против Италијана Адригонола Мануе, који је успео да победи Уроша резултатом 50:0. На крају, Бојанић је са двије побједе и једним поразом освојио бронзану медаљу.

Члан клуба Павле Готовац, који је наступао за Србију, такође је освојио треће мјесто на Балканском првенству. Готовац је у првом колу дисквалификован, а борио се против Румуна Михаила Влад Александру. У другој борби савладао је румунског такмичара резултатом 19:8, а у трећој борби победио Грка Тзартзаниса Димитриоса резултатом 7:5. У четвртој борби с Румуном Аврамом Стефаном, изгубио је резултатом 50:0. Готовац је, са две победе и два пораза, освојио треће место.

Из клуба истичу да је од 9 такмичара који су наступили испред Славије свако од њих донио по једну медаљу, док је Кристијан Петровић узео чак двије медаље боривши се у двије категорије (борбе и newaza).

Коментари 0
Повезане вијести
Шантић шампион, Антуновић вицешампион, Петровић и Нишић бронзани Шантић шампион, Антуновић вицешампион, Петровић и Нишић бронзани
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 60 медаља у Брчком Такмичари Џију-џицу клуба „Славија“ освојили 60 медаља у Брчком
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    14h 10m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    15h 59m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    10h 28m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    10h 15m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    13h 37m
    2