Ristić vicešampionka Balkana, Gotovac i Bojanić bronzani

23.09.2024. 21:55
0
IZVOR: katera.news

Džiju-džicu klub Slavija sa otvorenog prvenstvu Balkana u rumunskom Piteštiju vraća se sa 10 medalja – jednom zlatnom, četiri srebrne i pet bronzanih.

- Nakon trećeg dana nastavljen je stopostotan učinak Slavija sa koji su sa 7 takmičara osvojili čak 7 medalja – poručili su iz kluba.

Na četvrtom i posljednjem takmičarskom danu prva je nastupila Katarina Ristić u kategoriji U18 -52 kg.

- U prvom kolu, Katarina je pobijedila Italijanku Dondu Martinu rezultatom 50:0. U drugom kolu savladala je takmičarku iz Grčke, Ntelilai Livian, rezultatom 23:7. U finalu se borila protiv takmičarke iz Nemačke, ali je izgubila rezultatom 50:0, čime je postala vicešampionka Balkana – naveli su iz kluba.

Poslije Katarine, na borilište je izašao Uroš Bojanić u kategoriji U18 -77 kg.

On je u prvom kolu savladao Italijana Dobrinova Georgija rezultatom 15:6. U drugom kolu Uroš je pobedio domaćina Balkanskog prvenstva, Aleksandru Adrian, aktuelnog kadetskog prvaka svijeta, rezultatom 18:14. Treća borba bila je protiv Italijana Adrigonola Manue, koji je uspeo da pobedi Uroša rezultatom 50:0. Na kraju, Bojanić je sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio bronzanu medalju.

Član kluba Pavle Gotovac, koji je nastupao za Srbiju, takođe je osvojio treće mjesto na Balkanskom prvenstvu. Gotovac je u prvom kolu diskvalifikovan, a borio se protiv Rumuna Mihaila Vlad Aleksandru. U drugoj borbi savladao je rumunskog takmičara rezultatom 19:8, a u trećoj borbi pobedio Grka Tzartzanisa Dimitriosa rezultatom 7:5. U četvrtoj borbi s Rumunom Avramom Stefanom, izgubio je rezultatom 50:0. Gotovac je, sa dve pobede i dva poraza, osvojio treće mesto.

Iz kluba ističu da je od 9 takmičara koji su nastupili ispred Slavije svako od njih donio po jednu medalju, dok je Kristijan Petrović uzeo čak dvije medalje borivši se u dvije kategorije (borbe i newaza).

Komentari 0
Povezane vijesti
Šantić šampion, Antunović vicešampion, Petrović i Nišić bronzani Šantić šampion, Antunović vicešampion, Petrović i Nišić bronzani
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 60 medalja u Brčkom Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 60 medalja u Brčkom
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    14h 10m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    15h 59m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    10h 28m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    10h 15m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    13h 37m
    2