Рођена прва беба у изолацији

25.03.2020. 09:06
0
ИЗВОР: Srna

Дјечак, тежак 3,4 килограма, прва је беба рођена у карантину бијељинске операционе сале, саопштено је из Болнице "Свети врачеви" у Бијељини.

-Дјечак је рођен у ноћним сатима 24. марта, породиља је из Зворника, старосне доби 32 године, а којој је прије два дана узет брис због сумње на корона вирус, чији резултат стиже током дана- истичу из Болнице.

Прородиља се јавила љекарима у бијељинској болници и одмах су предузете све медицинске процедуре у ванредним околностима.

Породиља је одмах смјештена у карантин, а потом у операциону салу која је адаптирана и опремљена за пацијенте са сумњом на корона вирус.

Тим љекара бијељинске болнице, на челу са анестезиологом Сањом Дабић и гинекологом Миливојем Пелемишем, приступио је царском резу породиље који је успјешно завршен.

Породиља се осјећа добро, као и беба која је изолована од мајке док не стигну резултати, а узет је и брис бебе, наводе из Болнице.

Из Болнице напомињу да је спремност здравствених радника болнице да реагују у ванредним околностима још једном потврђена.

-Своје здравље и опредјељење за часно и одговорно обављање посла који раде, ставили су у службу рађања новог живота и заштите здравља свих грађана. Стање мајке и бебе добро је, а ми им желимо брз опоравак. Јавност ћемо обавијестити о резултатима тестирања- наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
Преминуо кошаркаш Небојша Еркић Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
У Бијељини уведена метода ласерског лијечења камена у бубрегу У Бијељини уведена метода ласерског лијечења камена у бубрегу
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    4h 10m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    22h 33m
    1
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    3h 47m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    21h 30m
    0
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    17h 0m
    0