Рогатица: Прољећна сјетва обимнија од прошлогодишње

06.07.2020. 17:20
0
ИЗВОР: Srna

Скупштина општине Рогатица усвојила је данас информацију о прољећној сјетви у овој години, у којој је наведено да су укупне сјетвене површине износиле 499,7 хектара, што је за 18,7 хектара више у односу на прошлу годину.

У структури сјетве доминира кромпир као најзначајнија култура, а заступљен је на површини од 296 хектара, остало поврће је засијано на површини од 114 хектара, а од јарих житарица најзаступљенија је зоб, која је засијана на површини од 20 хектара.

Јечам је засијан на површини од 18 хектара, кукуруз на 25,7 хектара, од чега се 10 хектара односи на силажни кукуруз, хељда је засијана на површини од један хектар и крмно биље на 25 хектара.

Одборници су размотрили и усвојили приједлог одлуке о усвајању програма кориштења пољопривредног земљишта на подручју Рогатице, гдје укупна површина недодјељеног пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине износи 8.109.005 метара квадратних.

Општински парламент донио је одлуку о давању на кориштење, управљање и одржавање привременог објекта електронског билборда, површине 163 метра квадратна, Јавној установи Туристичка организација.

На сједници је усвојена информација о животном стандарду пензионера, као и информација о стању занатско-предузетничке дјелатности на подручју Рогатице.

Коментари 0
Повезане вијести
Скупштина Џудо савеза Српске без кворума Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    22h 47m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 9m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    17h 41m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 34m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    18h 19m
    1