Рогатичанин Стефан Спајић успјешно крчи пут ка највишем тренерском звању

05.01.2024. 09:25
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Иако је још активан фудбалер у редовима друголигаша "Младости" из Рогатице, 30-годишњи Стефан Спајић може се похвалити да је упоредо са играњем стицао и тренерско звање.

Прво је положио за Ц, потом и Б лиценцу и онда на крају дошао до УЕФА А лиценце.

- Тренерско образовање сам започео прије нешто више од три године и као што је познато између добијања лиценци увијек је потребан одређени временски период у стажирању и вођењу тимова у млађим категоријама и нижим, аматерским ранговима – нагласио је Спајић.

Према његовим ријечима за сада све иде по плану.

- Била ми је част и велико задовољство да учим од тако еминентних фудбалских стручњака као што су Мунир Таловић, Елдин Јелешковић, Младен Жижовић, Синиша Мркобрада, Ведад Ибишевић, Бранислав Крунић, Александар Алић... Од њих сам стекао знање и циљ ми је да га преносим на будућа фудбалска покољења прије свега у мојој родној Рогатици – наставио је Спајић.

Са добијањем А лиценце, овај Рогатичанин не намјерава да стане у тренерском усавршавању.

- Жеља ми је да у догледно вријеме постанем и власник УЕФА Про лиценце. Знам да за то треба да прође неколико година, као и поприлична финансијска средства и веома познат клуб у којем ћу стажирати, али вјерујем да ћу успјети. Циљ ми је да једног дана одем и даље, у неки већи клуб, да постанем професионални тренер и вјерујем да ни тај дан није далеко - нагласио је Спајић.

Може се похвалити да је играо за доста клубова у Републици Српској и БиХ, али је увијек имао аматерски уговор. Носио је дрес "Младости", чији је и данас члан, али и вишеградске "Дрине", "Стакорине" из Чајнича, "Градине" из Сребреника, "Звијезде 09", "Фамоса" из Источне Илиџе, "Леотара" и паљанске "Романије".

- За који год сам клуб играо увијек сам давао све од себе да будем што бољи, али и да екипа оствари што бољи резултат. Играо сам и још играм на аматерској основи. Не размишљам још  да је дошло вријеме да окачим копачке о клин, али јасно је да ћу у будућности све више времена посвећивати тренерском усавршавању - додао је Спајић.

Жижовић и Обреновићи

Мали број Рогатичана се може похвалити да имају тренерску УЕФА А лиценцу, а међу њима су Младен Жижовић и браћа Младен и Славко Обреновић.

- Драго ми је што сам кренуо њиховим стопама. Био бих срећан да једног дана остварим бар дио тога што је за кратко вријеме у тренерској каријери направио Жижовић, али и браћа Обреновић – нагласио је Спајић.

 

Аутор: Сретен Митровић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Radovan 20.02.2024. 16:42
    Neka je sa srećom, što bi rekli slomi nogu
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    10h 2m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 33m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 16m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 8m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 23m
    0