Rogatičanin Stefan Spajić uspješno krči put ka najvišem trenerskom zvanju

05.01.2024. 09:25
1
IZVOR: glassrpske.com

Iako je još aktivan fudbaler u redovima drugoligaša "Mladosti" iz Rogatice, 30-godišnji Stefan Spajić može se pohvaliti da je uporedo sa igranjem sticao i trenersko zvanje.

Prvo je položio za C, potom i B licencu i onda na kraju došao do UEFA A licence.

- Trenersko obrazovanje sam započeo prije nešto više od tri godine i kao što je poznato između dobijanja licenci uvijek je potreban određeni vremenski period u stažiranju i vođenju timova u mlađim kategorijama i nižim, amaterskim rangovima – naglasio je Spajić.

Prema njegovim riječima za sada sve ide po planu.

- Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo da učim od tako eminentnih fudbalskih stručnjaka kao što su Munir Talović, Eldin Jelešković, Mladen Žižović, Siniša Mrkobrada, Vedad Ibišević, Branislav Krunić, Aleksandar Alić... Od njih sam stekao znanje i cilj mi je da ga prenosim na buduća fudbalska pokoljenja prije svega u mojoj rodnoj Rogatici – nastavio je Spajić.

Sa dobijanjem A licence, ovaj Rogatičanin ne namjerava da stane u trenerskom usavršavanju.

- Želja mi je da u dogledno vrijeme postanem i vlasnik UEFA Pro licence. Znam da za to treba da prođe nekoliko godina, kao i poprilična finansijska sredstva i veoma poznat klub u kojem ću stažirati, ali vjerujem da ću uspjeti. Cilj mi je da jednog dana odem i dalje, u neki veći klub, da postanem profesionalni trener i vjerujem da ni taj dan nije daleko - naglasio je Spajić.

Može se pohvaliti da je igrao za dosta klubova u Republici Srpskoj i BiH, ali je uvijek imao amaterski ugovor. Nosio je dres "Mladosti", čiji je i danas član, ali i višegradske "Drine", "Stakorine" iz Čajniča, "Gradine" iz Srebrenika, "Zvijezde 09", "Famosa" iz Istočne Ilidže, "Leotara" i paljanske "Romanije".

- Za koji god sam klub igrao uvijek sam davao sve od sebe da budem što bolji, ali i da ekipa ostvari što bolji rezultat. Igrao sam i još igram na amaterskoj osnovi. Ne razmišljam još  da je došlo vrijeme da okačim kopačke o klin, ali jasno je da ću u budućnosti sve više vremena posvećivati trenerskom usavršavanju - dodao je Spajić.

Žižović i Obrenovići

Mali broj Rogatičana se može pohvaliti da imaju trenersku UEFA A licencu, a među njima su Mladen Žižović i braća Mladen i Slavko Obrenović.

- Drago mi je što sam krenuo njihovim stopama. Bio bih srećan da jednog dana ostvarim bar dio toga što je za kratko vrijeme u trenerskoj karijeri napravio Žižović, ali i braća Obrenović – naglasio je Spajić.

 

Autor: Sreten Mitrović

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Radovan 20.02.2024. 16:42
    Neka je sa srećom, što bi rekli slomi nogu
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 39m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    13h 53m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    13h 45m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    16h 10m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    6h 0m
    0