Рукавице више нису обавезне у затвореном простору

15.05.2020. 15:12
0
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона према којем грађани у затвореном простору више нису обавезни да од заштитне опреме носе рукавице, с тим што је ношење маске и даље обавезно.

С циљем спречавања ширења вируса обавезују се правна лица, предузетници и физичка лица који у директном контакту пружају услуге грађанима, да услуге пружају заштићени маском, обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маску грађанима који користе њихове услуге, а немају их, те да се придржавају упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају.

Остаје на снази забрана окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Обавезују се грађани да се на отвореном простору придржавају заштитне мјере физичког растојања од два метра, уз обавезу коришћења заштитне маске.

У затвореним просторијама, осим заштитне мјере физичког растојања од два метра и коришћења заштитне маске, обавезно је придржавање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Рад угоститељских објеката до поноћи у Српској Рад угоститељских објеката до поноћи у Српској
Многи угоститељи у Србији престали да раде од 22 сата Многи угоститељи у Србији престали да раде од 22 сата
Продужене мјере у Српској Продужене мјере у Српској
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 14m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 56m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 29m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 3m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 48m
    3