Руски кошаркашки клубови избачени из европских такмичења

22.03.2022. 20:58
0
ИЗВОР: mozzartsport.com

Чекала се коначна одлука Евролиге поводом суспензије која је изречена руским клубовима због рата у Украјини. Сада је и званично стигла - тимови из територијално највеће земље свијета искључени су из елитног такмичења и Еврокупа за текућу сезону.

Дали су челници Евролиге времена да се ситуација у Украјини смири, како би евентулно размотрили одлуку о суспензији, али како се ситуација није побољшала, првобитно рјешење је остало на снази.

Званично је измијењена и табела, јер су резултати московског ЦСКА, Зенита и Уникса обрисани из Евролиге, као и учинак Локомотиве Кубањ у другом најквалитетнијем такмичењу Старог континента.

Према новом изгледу табеле у друштву најбољих, Барселона, Реал Мадрид, Олимпијакос и Олимпија Милано су обезбиједили пласман у плеј-оф, док се за преостала четири мјеста боре Анадолу Ефес, Бајерн Минхен, Макаби, Монако, Црвена звезда, Басконија и Фенербахче.

Српски шампион је послије брисања резултата руских екипа са учинком 11-13 тренутно девети на освјеженој табели Евролиге, али има исти број тријумфа као Монако (слабији међусобни скор) и Макаби који притом има двије утакмице мање (бољи међусобни скор).

Слика

Фото: MN Press

Што се тиче Еврокупа, послије елиминације екипе из Краснодара из свих рачунања Хувентуд, Партизан, Андора, Метрополитан, Лијеткабелис, Турк Телеком и Хамбург су обезбиједили пласман у нокаут фазу из Групе А, док се за посљедње мјесто боре Шлонс и Тренто.

Црно-бијелима је обрисан пораз из Русије, па су други иза Хувентуда уз само тријумф мање (али и слабији међусобни скор).

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    5h 37m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    5h 42m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    6h 34m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    19h 4m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    6h 48m
    0