Ruski košarkaški klubovi izbačeni iz evropskih takmičenja

22.03.2022. 20:58
0
IZVOR: mozzartsport.com

Čekala se konačna odluka Evrolige povodom suspenzije koja je izrečena ruskim klubovima zbog rata u Ukrajini. Sada je i zvanično stigla - timovi iz teritorijalno najveće zemlje svijeta isključeni su iz elitnog takmičenja i Evrokupa za tekuću sezonu.

Dali su čelnici Evrolige vremena da se situacija u Ukrajini smiri, kako bi eventulno razmotrili odluku o suspenziji, ali kako se situacija nije poboljšala, prvobitno rješenje je ostalo na snazi.

Zvanično je izmijenjena i tabela, jer su rezultati moskovskog CSKA, Zenita i Uniksa obrisani iz Evrolige, kao i učinak Lokomotive Kubanj u drugom najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta.

Prema novom izgledu tabele u društvu najboljih, Barselona, Real Madrid, Olimpijakos i Olimpija Milano su obezbijedili plasman u plej-of, dok se za preostala četiri mjesta bore Anadolu Efes, Bajern Minhen, Makabi, Monako, Crvena zvezda, Baskonija i Fenerbahče.

Srpski šampion je poslije brisanja rezultata ruskih ekipa sa učinkom 11-13 trenutno deveti na osvježenoj tabeli Evrolige, ali ima isti broj trijumfa kao Monako (slabiji međusobni skor) i Makabi koji pritom ima dvije utakmice manje (bolji međusobni skor).

Slika

Foto: MN Press

Što se tiče Evrokupa, poslije eliminacije ekipe iz Krasnodara iz svih računanja Huventud, Partizan, Andora, Metropolitan, Lijetkabelis, Turk Telekom i Hamburg su obezbijedili plasman u nokaut fazu iz Grupe A, dok se za posljednje mjesto bore Šlons i Trento.

Crno-bijelima je obrisan poraz iz Rusije, pa su drugi iza Huventuda uz samo trijumf manje (ali i slabiji međusobni skor).

Komentari 0
Povezane vijesti
Bobi se vraća u Evropu, srpski centar u Fenerbahčeu Bobi se vraća u Evropu, srpski centar u Fenerbahčeu
Boriša Simanić ponovo na parketu (VIDEO) Boriša Simanić ponovo na parketu (VIDEO)
Košarkaški talenat iz Bileće Vladan Vujović karijeru nastavlja u Beogradu Košarkaški talenat iz Bileće Vladan Vujović karijeru nastavlja u Beogradu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 7m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    17h 22m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 50m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 50m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 8m
    0