Руски туризам цвјета, плаже крцате

16.07.2020. 21:23
0
ИЗВОР: Nezavisne

Због пандемије вируса корона и ограниченог међународног авио-саобраћаја, већина Руса се одлучила за домаћи туризам.

У црноморским љетовалиштима, на Криму и Сочију, више ни игла не може да падне. Плаже су крцате, а хотели и пансиони пребукирани.

Туристичка сезона у Русији је и званично почела 1. јула - може се путовати у сваки регион земље, укинута је обавезна двонедјељна изолација и више се не траже потврде и тестови о одсуству вируса корона, осим ако се иде у санаторијуме.

Почели су са радом хотели, одмаралишта и музеји. Плаже су ове године отворене два мјесеца касније и рекло би се - никад нису биле пуније.

Домаћи туризам је покренут у 74 руска региона, од Калињинграда до Владивостока, уз одређена ограничења и мјере предострожности, које подразумијевају ношење маски у затвореном простору, држање дистанце од метар и по и слично - све зарад безбједности и заштите здравља грађана.

Огромну популарност међу туристима традиционално имају морске дестинације, попут Крима и Сочија, али и планински предјели земље. Проблем је мало слободних мјеста, па ће га они који нису на вријеме резервисали, сада, у јеку сезоне, тешко и наћи.

- Тренутно водеће туристичке агенције нуде туре у Хакасију, на Алтај, у Карелију, као и путовања у Санкт Петербург заједно са Карелијом. То су веома популарне и тражене дестинације. До Карелије људи стижу и преко Петрозаводска и преко Петербурга, па одатле аутобусом. Језеро Бајкал је такође популарно. Нажалост, проблем је што нема могућности да се сви смјесте, јер нема довољно смештајних капацитета - каже за Сергеј Голов, предсједник Савеза туристичких агенција Русије.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    16h 1m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    20h 6m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 10m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 37m
    0