Рутинска побједа Србије над Русијом

14.01.2020. 18:49
0
ИЗВОР: Srpska.info

Репрезентација Србије побиједила је Русију резултатом 13:9 у првом колу групе Б. Иако су тријумфовали, овај меч показао је да српски “делфини”, баш како су и најављивали, још увијек нису достикли највиши такмичарски ниво.

Филиповић, Мандић и Прлаиновић са три поготка донијели су Србији предност од 3:0, а Русија у последњем минуту прве четвртине, преко Меркулова долази до првог гола. У наставку је Русија заиграла квалитетније, пришла на гол заостатка, али се Србија поново одвојила на плус три 5:2. Три гола вишка имала је Србија и прри резултату 7:4.

Трећу четвртину Русија отвара серијом 3:0, долази до изједначења (7:7) а одмах реагује Дејан Савић који није био задовољан присупом који је његов тим имао у овим тренуцима. Након тајм-аута Алексић погађа стативу, али на сличан начин реагују и Руси који пропуштају прилику да дођу до првог вођства. У

У наредном нападу Милан Алексић се искупљује за претходни промашај, из велике даљеине погађа за вођство од 8:7. Додала је Србија гас па се након акције Прлаиновића и Ћука Јакшић као уписује у стријелце за плус два.

Са овом предношћу репрезентацxија Србије ушла је у последњих осам минута. Харков смањује на 9:8, али Прлаиновић, а потом и Ћук са два ефектна поготка Србију поново доводе на плус три и то на четири минута и 20 секунди до краја меча. Сергеј Лисунов погађа за Русију, али Филиповић одржава предност Србије и било је јасно да ће изабраници Дејана Савића овдје доћи до тријумфа.

Андрија Прлаиновић био је најефикласнији играч утакмице са пет голова

У првој утакмици групе “Б”  Низоземска је побиједила Румунију са 9:8. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 9m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 4m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 52m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 58m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 26m
    0