Сахрањен пијаниста и композитор Божидар Вучур

14.03.2021. 16:26
0
ИЗВОР: СРНА

Требињски пијаниста и композитор Божидар Вучур сахрањен је данас у Требињу на гробљу у Подгљивљу.

Опраштајући се од Вучура у име суграђана, градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је отишао први, најзвучнији и најаутентичнији трубадур Требиња, Требињац који је сав свој, ријетко виђен музички таленат, несебично и деценијама, поклањао свом граду, чију је љепоту и плаветнило неба са љубављу опјевао.

- Бобо Вучур оставио је дубок траг у култури нашег града, било да је радио у Музичкој школи, чији је, једно вријеме, био и директор, као капелник градске музике, музички уредник Радио Требиња, али и музички уредник програма, а организовао је готово све- рекао је Ћурић.

Од Божидара Вучура се у име радних колега опростио и директор Центра за информисање и образовање Требиње Манојло Ћук, који је истакао је да је Вучур много створио и оставио иза себе, никад и ни у једној прилици није се наметао нити истицао међу онима који су га окруживали, а свој таленат излагао је, скоро свакодевно суду јавности.

Божидар Вучур преминуо је јуче у 65. години у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, од посљедица инфекције вирусом корона, а након краће и тешке болести.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 29m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 57m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 7m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 39m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 12m
    0