Sahranjen pijanista i kompozitor Božidar Vučur

14.03.2021. 16:26
0
IZVOR: SRNA

Trebinjski pijanista i kompozitor Božidar Vučur sahranjen je danas u Trebinju na groblju u Podgljivlju.

Opraštajući se od Vučura u ime sugrađana, gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je otišao prvi, najzvučniji i najautentičniji trubadur Trebinja, Trebinjac koji je sav svoj, rijetko viđen muzički talenat, nesebično i decenijama, poklanjao svom gradu, čiju je ljepotu i plavetnilo neba sa ljubavlju opjevao.

- Bobo Vučur ostavio je dubok trag u kulturi našeg grada, bilo da je radio u Muzičkoj školi, čiji je, jedno vrijeme, bio i direktor, kao kapelnik gradske muzike, muzički urednik Radio Trebinja, ali i muzički urednik programa, a organizovao je gotovo sve- rekao je Ćurić.

Od Božidara Vučura se u ime radnih kolega oprostio i direktor Centra za informisanje i obrazovanje Trebinje Manojlo Ćuk, koji je istakao je da je Vučur mnogo stvorio i ostavio iza sebe, nikad i ni u jednoj prilici nije se nametao niti isticao među onima koji su ga okruživali, a svoj talenat izlagao je, skoro svakodevno sudu javnosti.

Božidar Vučur preminuo je juče u 65. godini u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, od posljedica infekcije virusom korona, a nakon kraće i teške bolesti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 44m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 51m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 33m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 11m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 43m
    0