Сакупљен новац за лијечење малог Оливера, дјечака звјезданих очију

02.01.2021. 17:01
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Коначно је стигао и тај дан. Малени Оливер Пал Гајоди (1), који болује од ријетке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије тип 1, успио је у својој најважнијој животној битки - прикупљен је новац за лијек који се узима једном у животу и лијечење послије неколико мјесеци дуге борбе.

По нашем прорачуну, скупили смо износ за Золгенсму, али тек у понедјељак ћемо добити званично обавјештење из банке. Важно је да знате да се вишак од скупљеног новца који је потребан за Золгенсму, смије само искористити за помоћне апарате и терапије које су Оливеру потребни након генетске терапије – навели су Олијеви родитељи на Фејсбуку, пише Телеграф.

Подсјетимо, овај дјечак звјезданих очију храни се преко ПЕГ сонде и када је килажа у питању спорије напредује, тренутно има око шест и по килограма. Због секрета који има у плућима, добија терапију да не би дошло до упале.

Како је раније испричала Оливерова мама, одавно су ступили у контакт са болницом у Будимпешти у којој ће се Оливер и лијечити. Она напомиње да ће три мјесеца послије примања лијека провести у Мађарској, на терапији и контролама.

Послије Софије, Лане, Анике, Миње, четири дјевојчице за које је прикупљен новац за исти, спасоносни лијек, ујединили смо се још једном, да помогнемо малом Олију да стане на ноге и да се његов корак далеко чује.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин” Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин”
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 55m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 39m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 24m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 23m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 29m
    0