Сана се излила из корита у више приједорских насеља

12.03.2024. 12:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Ријека Сана у Приједору парцијално се излила из корита у насељима Тукови, Рашковци, Бишћани и Брезичани након обилних падавина, али није забиљежено да је вода ушла у објекте, саопштено је из Градске управе.

- Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор испумпавали су воду из подрумских просторија - наводи се у саопштењу из Градске управе.

У саопштењу се истиче да нису регистровани објекти у које је ушла вода, као и да је путна комуникација према Бишћанима проходна, те да се саобраћај одвија несметано.

Падавине су изазвале и нагли пораст водостаја Гомјенице који је јуче у послијеподневним часовима имао прираст и до 25 центиметара на час.

Водостај Сане у Приједору износи 401,4 центиметра и у благом је паду у односу на јутрошњи максимум од 404 центиметра, а пад водостаја очекује се и у току дана.

Благо успоравање раста водотока почело је ноћас, а јутрос око 6.00 часова и стагнација. У току дана очекује се даљи пад водостаја, с обзиром на то да најављене падавине немају интензитет који би могао знатније утицати на водотокове Сане и Гомјенице.

Стање у зони водотока Милошевице је током падавина било задовољавајуће с обзиром на изведене грађевинске радове и проширења корита у зони овог водотока.

Коментари 0
Повезане вијести
На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО) На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО)
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 32m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 47m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 38m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 57m
    0