Сана се излила из корита у више приједорских насеља

12.03.2024. 12:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Ријека Сана у Приједору парцијално се излила из корита у насељима Тукови, Рашковци, Бишћани и Брезичани након обилних падавина, али није забиљежено да је вода ушла у објекте, саопштено је из Градске управе.

- Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор испумпавали су воду из подрумских просторија - наводи се у саопштењу из Градске управе.

У саопштењу се истиче да нису регистровани објекти у које је ушла вода, као и да је путна комуникација према Бишћанима проходна, те да се саобраћај одвија несметано.

Падавине су изазвале и нагли пораст водостаја Гомјенице који је јуче у послијеподневним часовима имао прираст и до 25 центиметара на час.

Водостај Сане у Приједору износи 401,4 центиметра и у благом је паду у односу на јутрошњи максимум од 404 центиметра, а пад водостаја очекује се и у току дана.

Благо успоравање раста водотока почело је ноћас, а јутрос око 6.00 часова и стагнација. У току дана очекује се даљи пад водостаја, с обзиром на то да најављене падавине немају интензитет који би могао знатније утицати на водотокове Сане и Гомјенице.

Стање у зони водотока Милошевице је током падавина било задовољавајуће с обзиром на изведене грађевинске радове и проширења корита у зони овог водотока.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору
На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО) На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО)
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  9h 7m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  22h 0m
  2
 • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
  7h 38m
  0
 • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
  5h 36m
  0
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  9h 50m
  0