Сана се излила из корита у више приједорских насеља

12.03.2024. 12:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Ријека Сана у Приједору парцијално се излила из корита у насељима Тукови, Рашковци, Бишћани и Брезичани након обилних падавина, али није забиљежено да је вода ушла у објекте, саопштено је из Градске управе.

- Припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор испумпавали су воду из подрумских просторија - наводи се у саопштењу из Градске управе.

У саопштењу се истиче да нису регистровани објекти у које је ушла вода, као и да је путна комуникација према Бишћанима проходна, те да се саобраћај одвија несметано.

Падавине су изазвале и нагли пораст водостаја Гомјенице који је јуче у послијеподневним часовима имао прираст и до 25 центиметара на час.

Водостај Сане у Приједору износи 401,4 центиметра и у благом је паду у односу на јутрошњи максимум од 404 центиметра, а пад водостаја очекује се и у току дана.

Благо успоравање раста водотока почело је ноћас, а јутрос око 6.00 часова и стагнација. У току дана очекује се даљи пад водостаја, с обзиром на то да најављене падавине немају интензитет који би могао знатније утицати на водотокове Сане и Гомјенице.

Стање у зони водотока Милошевице је током падавина било задовољавајуће с обзиром на изведене грађевинске радове и проширења корита у зони овог водотока.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору
На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО) На Сани уловио све саме капиталце (ФОТО)
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 55m
    9