Sana se izlila iz korita u više prijedorskih naselja

12.03.2024. 12:29
0
IZVOR: srna.rs

Rijeka Sana u Prijedoru parcijalno se izlila iz korita u naseljima Tukovi, Raškovci, Bišćani i Brezičani nakon obilnih padavina, ali nije zabilježeno da je voda ušla u objekte, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor ispumpavali su vodu iz podrumskih prostorija - navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

U saopštenju se ističe da nisu registrovani objekti u koje je ušla voda, kao i da je putna komunikacija prema Bišćanima prohodna, te da se saobraćaj odvija nesmetano.

Padavine su izazvale i nagli porast vodostaja Gomjenice koji je juče u poslijepodnevnim časovima imao prirast i do 25 centimetara na čas.

Vodostaj Sane u Prijedoru iznosi 401,4 centimetra i u blagom je padu u odnosu na jutrošnji maksimum od 404 centimetra, a pad vodostaja očekuje se i u toku dana.

Blago usporavanje rasta vodotoka počelo je noćas, a jutros oko 6.00 časova i stagnacija. U toku dana očekuje se dalji pad vodostaja, s obzirom na to da najavljene padavine nemaju intenzitet koji bi mogao znatnije uticati na vodotokove Sane i Gomjenice.

Stanje u zoni vodotoka Miloševice je tokom padavina bilo zadovoljavajuće s obzirom na izvedene građevinske radove i proširenja korita u zoni ovog vodotoka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Sani ulovio sve same kapitalce (FOTO) Na Sani ulovio sve same kapitalce (FOTO)
Policajci spasili život maloljetnici Policajci spasili život maloljetnici
Maloljetnik osumnjičen da je drugarima prijetio ubistvom Maloljetnik osumnjičen da je drugarima prijetio ubistvom
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    9h 18m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 2m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    20h 29m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    2h 47m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    22h 48m
    0