Сањину Сефићу у поновљеном поступку повећана казна

19.03.2020. 16:22
0
ИЗВОР: Глас Српске

Сањин Сефић из Сарајева осуђен је у поновљеном попступку у Кантоналном суду у том граду на 17 и по година јер је “голфом” усмртио студентице Селму Агић и Едиту Малкоч из Босанске Крупе у сарајевској улици Змаја од Босне након што је прошао кроз црвено свјетло на семафору.

Осим за изазивање саобраћајне несреће осуђен је и за неуказивање помоћи повријеђеној особи јер је након несреће побјегао. У изречену казну му је урачунато вријеме које је провео у притвору од 12. октобра 2016. године. Након изрицања пресуде продужен му је притвор.

Овом пресудом повећана му је казна у односу на ранију првостепену пресуду којом је добио 14 година и шест мјесеци. Ту пресуду је укинуо Врховни суд Федерације БиХ и случај вратио на ново суђење.

Према пресуди Сефић је несрећу изазвао 10. октобра 2016. године. Наведено је да је у тренутку удара у пјешаке возио 65 километара на час и да су се дјевојке налазиле мимо пјешачког прелаза. У оптужници је стајало да је  возио 105 километара на час, али је судско вијеће у првостепеном поступку прихватило став вјештака Милана Вујанића који је утврдио да се у тренутку удара у пјешаке  кретао мањом брзином.

Из Кантоналног тужилаштва је саопштено да ће о жалби одлучити након што добију писани отправак пресуде.

Сефић је након несреће побјегао у Србију гдје и ухапшен 12. октобра 2016. године. У БиХ је изручен у јануару 2017. године, а до тад је боравио у екстрадицијском притвору у Новом Саду.

Забрана

Суд је у оквиру пресуде Сањину Сефићу  изрекао мјеру забране управљањем возилом “Б” категорије на пет година. Ова мјера ће се рачунати након што изађе из затвора.

Осим тога обавезан је да плати трошкове поступка од 43.140 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске
Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића
Мушкарцу четири и по године затвора: Сексуално искориштавао дјевојчице Мушкарцу четири и по године затвора: Сексуално искориштавао дјевојчице
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 59m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 50m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 37m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 3m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 45m
    0