Санкционисано 3.050 учесника у саобраћају

30.05.2022. 11:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске санкционисали су 3.050 учесника у саобраћају у оквиру акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење појаса и мобилног телефона.

Из МУП-а је саопштено да су током дводневне акције укупно контролисана 4.164 возила и возача од чега је којих због прекршаја коришћење мобилног телефона, који није прилагођен у возилу, санкционисан 541 возач, док су због некоришћења безбједносног појаса санкционисана 2.322 возача, сувозача и путника у возилу.

У саопштењу се додаје да је због прекршаја коришћење мобилног телефона или слушалица у оба ува од пјешака приликом кретања коловозом, по Закону о основама безбједности саобраћаја БиХ, санкционисано 187 пјешака.

Из МУП-а апелују на све учеснике у саобраћају да приликом учешћа у саобраћају поштују закон и да се понашају одговорно, како би допринијели сопственој безбједности, али и безбједности других учесника.

Коментари 0
Повезане вијести
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице У Требињу за два дана санкционисано близу 50 пјешака због непрописног прелажења улице
Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева Возачи опрез, густа магла на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    18h 58m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    22h 46m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 51m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 15m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 8m
    0